Κόσμος

Ευρωβουλή: Στόχος η άρση της ασυλίας Λαγού εντός Οκτωβρίου

10.10.2020 | 13:41 Eνσωμάτωση

Οι νομικές υπηρεσίες της Ευρωβουλής έχουν ήδη ξεκινήσει να συλλέγουν έγγραφα για την υπόθεση του πρώην ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής Ιωάννη Λαγού προκειμένου να ψηφιστεί η άρση της ασυλίας του μέσα στον Οκτώβριο σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θέλει να επιταχύνει τις διαδικασίες για την άρση της ασυλίας του Λαγού, και σύμφωνα με πληροφορίες θα δώσει προτεραιότητα στην εν λόγω υπόθεση διότι υπάρχουν πολλές άλλες υποθέσεις που εκκρεμούν.

Στόχος όπως είπαν πηγές της Ευρωβουλής είναι να ψηφιστεί η άρση της ασυλίας στην ολομέλεια στις 19 Οκτωβρίου. Η διαδικασία είναι απλή, γίνεται το αίτημα άρσης ασυλίας από τις ελληνικές αρμόδιες αρχές και εν συνεχεία αποφασίζει με απλή πλειοψηφία η Ευρωβουλή.

Κυρώσεις σε Λαγό για ρατσιστικά σχόλια

Στο μεταξύ το MEGA έχει στην κατοχή του και επιστολή που έστειλε ο Πρόεδρος της Ευρωβουλής προς τον Λαγό όπου κάνει λόγο για επιβολή κυρώσεων στον ευρωβουλευτή για ένα άλλο θέμα. Πράγματι, ο Νταβίντ Σασόλι έστειλε επιστολή στον Λαγό λέγοντάς του ότι θα του επιβληθούν κυρώσεις επειδή τον Σεπτέμβριο προέβη σε ρατσιστικά σχόλια εναντίον των μεταναστών της Μόριας σε ομιλία του στην Ευρωβουλή. Οι κυρώσεις αυτές περιλαμβάνουν σημαντική μείωση του μισθού του ή και στέρηση δικαιώματος ψήφου στην Ευρωβουλή.

Σε κάθε περίπτωση είναι σαφές ότι η Ευρωβουλή είναι αποφασισμένη να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για τον αποκλεισμό του Λαγού.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 10/10/2020