Ελλάδα

Συγκλονίζει ο πατέρας του Σαχζάτ Λουκμάν – Τραγική φιγούρα στη δίκη της Χρυσής Αυγής

10.10.2020 | 13:29

Σε αυτή την ιστορική δίκη της Χρυσής Αυγής, πέρα από τη Μάγδα Φύσσα ξεχώρισε μια άλλη φιγούρα... σχεδόν βιβλική. Ο πατέρας του 27χρονου Σαχζάτ Λουκμάν που πλήρωσε με τη ζωή του τη ρατσιστική δολοφονική μανία της εγκληματικής οργάνωσης.

Η φωτογραφία του ηλικιωμένου άνδρα με τη γενειάδα να κάθεται μόνος στα καθίσματα του Εφετείου όπου όλα αυτά τα χρόνια έδωσε μάχη για τη δικαίωση του παιδιού του, συγκλόνισε. Πάμε να δούμε τι λέει σήμερα.

Ο πόνος δεν έχει χρώμα… δεν έχει γλώσσα… δεν έχει θρησκεία. Έχει μόνο πρόσωπο. Το πρόσωπο του Χαντίμ Χουσείν, πατέρα του δολοφονημένου μετανάστη Σαχζάτ Λουκμάν. Ενός παιδιού 27 ετών που εργαζόταν για να βοηθήσει την οικογένειά του και πλήρωσε με τη ζωή του το τίμημα.

Η βιβλική μορφή του Χαντίμ Χουσεΐν, δέσποσε στις αίθουσες των ελληνικών δικαστηρίων. Πότε μόνος να δίνει σιωπηρά τη μάχη για τη δικαίωση του παιδιού του. Πότε στις πρώτες θέσεις της δικαστικής αίθουσας, με τη Μάνα- σύμβολο, Μάγδα Φύσσα, να στέκεται πίσω του. Πότε σαστισμένος από τη συμπαράσταση εκείνων που έκαναν σκοπό τους, όλα αυτά τα χρόνια, την καταδίκη των ενόχων.

Ο ίδιος και η σύζυγός του ζουν επί 7 χρόνια το δικό τους Γολγοθά. Ο γιος τους δολοφονήθηκε 8 μήνες πριν από τον Παύλο Φύσσα, ξημερώματα στα Πετράλωνα, ενώ πήγαινε με το ποδήλατό του για να πιάσει δουλειά στη λαϊκή.

Το ευχαριστώ των γονιών του Σαχζάτ Λουκμάν στους Έλληνες που αγωνίστηκαν για δικαιοσύνη, ήρθε από το μακρινό Πακιστάν για να συναντήσει τις φωνές των χιλιάδων διαδηλωτών που περιφρούρησαν τη δικαιοσύνη.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 10/10/2020

Ελλάδα