Ελλάδα

Στα 391 τα νέα κρούσματα – Πρωταθλήτρια η Αττική

10.10.2020 | 13:08 Eνσωμάτωση

Ολοένα και περισσότερη πίεση δέχεται το σύστημα υγείας με τον αριθμό των ασθενών που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ να φτάνει χθες βράδυ τους 106.

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι επιστημονικές και οι υγειονομικές αρχές της χώρας, καθώς ο αριθμός των σοβαρά πασχόντων από κορωνοϊό ολοένα και αυξάνεται, με τις δομές υγείας της Αττικής να δέχονται το μεγαλύτερο «φορτίο».

Χθες, οι ασθενείς που νοσηλεύονταν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας έφτασαν τους 106, με τον αριθμό των διασωληνωμένων να καταγράφει αρνητικό ρεκόρ στους 98. (ΧΑΡΤΗΣ) Στο λεκανοπέδιο όπου νοσηλεύεται το 70%, έχουν ήδη καταληφθεί οι 84 από τις 122 κλίνες εντατικής θεραπείας.

Αν και τα κρούσματα κορωνοϊού στην Αττική παραμένουν σε εξαιρετικά υψηλά επίπεδα, με 161 νέα κρούσματα σε σύνολο 391ός, τα μέτρα που έχουν τεθεί σε εφαρμογή φαίνεται να αποδίδουν «καρπούς», καθώς η επιδημία εμφανίζει τάσεις σταθεροποίησης στο λεκανοπέδιο.

Την ίδια στιγμή, η επιδημία εμφανίζει ανησυχητική άνοδο στη Θεσσαλονίκη με 25 νέα κρούσματα την Παρασκευή και 33 την Πέμπτη, καθώς και σε άλλα μεγάλα αστικά κέντρα σε όλη τη χώρα.

Ήδη, 23 από τις 74 περιφερειακές ενότητες της χώρας βρίσκονται σε «πορτοκαλί» συναγερμό.

Με σκοπό να μπει ένα «φρένο» στην εκτόξευση των κρουσμάτων, τόσο στην Αττική, όσο και σε άλλες περιοχές της χώρας που φλερτάρουν με το «κόκκινο» στο «χάρτη» της επικινδυνότητας, η κυβέρνηση από την ερχόμενη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου, θέτει σε εφαρμογή ένα νέο πακέτο μέτρων ανά περιοχή. Στο πλαίσιο αυτό, οι 74 περιοχές της χώρας εντάσσονται σε τέσσερα επίπεδα: ετοιμότητας (πράσινο), επιτήρησης (κίτρινο), αυξημένης επιτήρησης (πορτοκαλί) και αυξημένου κινδύνου (κόκκινο).

Ο χάρτης θα επικαιροποιείται ανά 14 ημέρες με βάση τις εισηγήσεις της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, ή και συχνότερα, όταν αυτό επιβάλλεται από τους υγειονομικούς και επιδημιολογικούς δείκτες.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 10/10/2020