Κόσμος

Αναβλήθηκε το δεύτερο ντιμπέιτ Τραμπ – Μπάιντεν

10.10.2020 | 20:28

Στα επικίνδυνα παιχνίδια του Ντόναλντ Τραμπ για τη συνέχεια... Ανακοίνωσε επίσημα πως σταμάτησε τη θεραπεία και τα φάρμακα, αλλά και πως αισθάνεται όμορφα- αν και οι πολίτες των άκουσαν να μιλάει βραχνιασμένος στην τηλεόραση και να βήχει. Στο μεταξύ όπως θα δούμε αναμένεται το αποτέλεσμα του τεστ στο οποίο έχει υποβληθεί για να φανεί εάν ξεπέρασε ή όχι την θανατηφόρα ασθένεια. Πάντως η εκλογική επιτροπή των Ηνωμένων Πολιτειών ακύρωσε οριστικά το ντιμπέιτ.

Αναβλήθηκε το ντιμπέιτ της 15ης Οκτωβρίου και ο Ντόναλντ Τραμπ νιώθει πως του τελειώνει ο χρόνος για να αντιστρέψει τις δημοσκοπήσεις.

Δηλώνει ανυπόμονος να επιστρέψει στην προεκλογική του εκστρατεία και φρόντισε να ενημερώσει ότι πλέον δεν παίρνει φαρμακευτική αγωγή.

«Αυτή τη στιγμή δεν παίρνω φάρμακα. Δεν παίρνω κανένα φάρμακο εδώ και 8 ώρες περίπου. Οπότε, δεν παίρνω φάρμακα κάτι που ειλικρινά με κάνει να νιώθω όμορφα. Δεν μου αρέσουν τα φάρμακα.»

Όμως το μεγάλο ερώτημα παραμένει. Έχει στα χέρια του ο πρόεδρος αρνητικό τεστ κορωνοϊού;

«Έχω κάνει τεστ ξανά και δεν έχω βρει δείκτες ή τίποτα τέτοιο. Αλλά έχω ξανακάνει τεστ και ξέρω ότι είμαι είτε στο κάτω μέρος της κλίμακας είτε αρνητικός (από covid).»

Με απλά λόγια μάλλον είναι θετικός.

Ο Τραμπ σχεδιάζει να μιλήσει σε υποστηρικτές του σε ανοιχτό χώρο έξω από τον Λευκό Οίκο και την Δευτέρα σε προεκλογική συγκέντρωση στη Φλόριντα.

Ο Τζο Μπάιντεν ήταν ειρωνικός όταν τον ρώτησαν για την απόφαση του προέδρου να ξαναρχίσει την προεκλογική εκστρατεία.

«Καλή του τύχη. Θα σιγουρευόμουν… δεν θα εμφανιζόμουν εκτός αν φορούσατε μάσκα και τηρούσατε τις αποστάσεις. Κοίτα, μόλις διάβασα ότι το Κέντρο Λοιμώξεων επρόκειτο να απαιτήσει τη χρήση μάσκας στις δημόσιες συγκοινωνίες, 40.000 άτομα την ημέρα νοσούν από κορωνοϊό, και ο Λευκός Οίκος το εμπόδισε. Τι τρέχει με αυτόν τον τύπο;»

Όμως, ο Ντόναλντ Τραμπ ανακάλυψε άλλη μία συνωμοσία.

Η πρόεδρος του Κοινοβουλίου Νάνσι Πελόζι που επικαλείται την 25η τροπολογία του Συντάγματος για να διερευνήσει την ψυχική υγεία του Προέδρου, έχει απώτερο σκοπό να αντικαταστήσει τον Τζο Μπάιντεν με την Κάμαλα Χάρις.

«Ο Τζο με τίποτα δεν είναι υποψήφιος. Μπορούμε να το πούμε ωραία ή μπορούμε να το πούμε άσχημα. Η 25η τροπολογία με την οποία παίζει η Πελόζι. Είναι τρελή. Είναι τρελαμένη. Αλλά αυτή η 25η τροπολογία… νομίζω ότι την έθεσε έτσι ώστε να μπορεί να βάλει την Κάμαλα και να αντικαταστήσει τον Τζο.»

Η 25η τροπολογία του Συντάγματος επιτρέπει την απομάκρυνση του προέδρου αν δεν έχει διαύγεια πνεύματος.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 10/10/2020

Κόσμος