Ελλάδα

Αντίστροφη μέτρηση για τις ποινές στην Χρυσή Αυγή – Tα επόμενα στάδια της δίκης

10.10.2020 | 21:28

Τη Δευτέρα στις 10:00 η έδρα του δικαστηρίου θα ανέβει προκειμένου να ανακοινώσει την απόφασή της για τα ελαφρυντικά.

Μετά την ιστορική απόφαση του δικαστηρίου σύμφωνα με την οποία το νεοναζιστικό μόρφωμα, είναι εγκληματική οργάνωση, το ενδιαφέρον τώρα επικεντρώνεται στην τελική απόφαση για τις ποινές, μία απόφαση που θα κρίνει ποιοι θα οδηγηθούν και για πόσο στη φυλακή.

«Κλειδί» θα αποτελέσει η ετυμηγορία των δικαστών επί των ελαφρυντικών στη διάρκεια της συνεδρίασης της Δευτέρας.

Συγκεκριμένα τη Δευτέρα στις 10:00 η έδρα του δικαστηρίου θα ανέβει προκειμένου να ανακοινώσει την απόφασή της για τα ελαφρυντικά.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η εισαγγελέας της έδρας η οποία θα πρέπει να προτείνει επί των ποινών και μετέπειτα η διαδικασία συνεχίζεται με τις αγορεύσεις της υπεράσπισης για τις ποινές.

Μετά το δικαστήριο θα αποσυρθεί σε διάσκεψη και θα έχουμε την απόφαση για τις ποινές.

Ακολουθεί η πρόταση της εισαγγελέως για το αν η έφεση των καταδικασθέντων θα έχει αναστολή και θα ακολουθήσει η απόφαση του δικαστηρίου.

Στο τέλος έχουμε τις παρεμπίπτουσες αποφάσεις για κατασχεθέντα, εγγυήσεις και έξοδο και λύεται η συνεδρίαση.

Υπενθυμίζεται ότι για το αδίκημα της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης το πλαίσιο ποινής είναι από 5 μέχρι 15 έτη κάθειρξης. Αν αναγνωριστούν ελαφρυντικά, τότε οι προβλεπόμενες ποινές θα κυμανθούν από 2 μέχρι 8 έτη κάθειρξης.

Σε όσους καταδικάστηκαν για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση το πλαίσιο ποινής είναι από 5 έως 10 έτη κάθειρξης. Αν όμως αναγνωριστεί ελαφρυντικό, οι ποινές θα είναι από 1 έως 5 έτη κάθειρξης.

Σε ό,τι αφορά στο αδίκημα της ανθρωποκτονίας προβλέπονται ισόβια ενώ για τις απόπειρες ανθρωποκτονιών πολυετείς καθείρξεις.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η εισαγγελέας μπορεί να ζητήσει να είναι παρόντες οι καταδικασμένοι στο δικαστήριο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες αυλαία στη δίκη μπορεί να πέσει ακόμη και την ερχόμενη Τετάρτη.

Videos & Απoσπάσματα από ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 10/10/2020

Ελλάδα