Πολιτική

Προς άγνωστη κατεύθυνση το Barbaros – Δεν κατευθύνεται σε λιμάνι

09.10.2020 | 19:15

Ένα νέο «θρίλερ» βρίσκεται σε εξέλιξη με το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Barbaros, με τους Τούρκους να επιδίδονται για μία ακόμη φορά σε «παιχνίδια» που αυξάνουν την ένταση μεταξύ ελληνικής και τουρκικής πλευράς.

Το πρωί της Πέμπτης, γύρω στις 11, το τουρκικό ερευνητικό άρχισε να κινείται και βγήκε από την περιοχή που είχαν δεσμεύσει οι Τούρκοι παράνομα μέχρι και τις 18 του μήνα. Αν και αρχικά αυτό θεωρήθηκε ως κίνηση ένδειξης καλής θέλησης από τον Ερντογάν, μετά από τα γεγονότα στα Βαρώσια, τα πράγματα εξελίχθηκαν αλλιώς.

Σήμερα, λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι, το πλοίο βρισκόταν βορειοδυτικά της Κερύνειας, ενώ νωρίτερα το απόγευμα βρισκόταν βορειοδυτικά της Πάφου και φαίνεται να έχει νοτιοδυτική πορεία.

Αυτό που προβληματίζει έντονα το ελληνικό Πεντάγωνο είναι το γεγονός ότι δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κάποια NAVTEX, κάποιος προορισμός δηλαδή, ώστε να ξέρουμε προς τα πού κινείται.

Οι πρώτες εικασίες από στρατιωτικούς κύκλους αναφέρουν ότι η Τουρκία δοκιμάζει για μία ακόμη φορά τα νεύρα της Αθήνας, και προσπαθεί να παίξει ένα «παιχνίδι», στέλνοντας το Barbaros να κάνει τον κύκλο της Κύπρου.

Σημειώνεται ότι του τουρκικό ερευνητικό σκάφος έχει τουλάχιστον δύο κορβέτες του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού γύρω του.

 

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 09/10/2020

Πολιτική