Ελλάδα

Καμπαγιάννης στο MEGA: Η εισαγγελέας αισθάνθηκε υποχρεωμένη να απολογηθεί προς την υπεράσπιση

09.10.2020 | 19:00 Eνσωμάτωση

Ο συνήγορος πολιτικής αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής, Θανάσης Καμπαγιάννης, μίλησε στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο για την τοποθέτηση της εισαγγελέως κυρίας Οικονόμου που αμύνθηκε της αθωωτικής της πρότασης.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίαση στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, η εισαγγελέας Αδαμαντία Οικονόμου υπερασπίστηκε τη θέση της ότι έπρεπε να αθωωθούν οι περισσότεροι εκ των κατηγορουμένων.

«Στη χθεσινή συνεδρίαση δέχτηκα σφοδρή επίθεση από τους συνηγόρους των κατηγορουμένων, παρά το γεγονός ότι η πρόταση μου ήταν απαλλακτική για την διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση», ανέφερε η εισαγγελέας.

Συνέχισε λέγοντας πως «άφησαν αιχμές περί λιγοψυχίας και αλλαγής πλεύσης. Για να μην υπάρχουν σκιές, παραμένω πιστή στην πρόταση μου, στην οποία προέβη κατά συνείδηση με γνώμονα τους κανόνες δικαίου».

Ο κ. Καμπαγιάννης μιλώντας στο LIVE NEWS ανέφερε πως: «η πρόταση της εισαγγελέως, ήταν έξω από την αποδεικτική διαδικασία. Συσκότισε το αποδεικτικό υλικό και σε σημεία το διαστρεύλωσε».

«Σήμερα αισθάνθηκε υποχρεωμένη να απολογηθεί προς την υπεράσπιση μιας και δεν πρότεινε ελαφρυντικά εφόσον πλεόν υπάρχει η πραγματικότητα της δικαστικής απόφασης. Κάτι που δεν συνηθίζεται στα ποινικά ακροατήρια. Θεωρούμε ότι είναι ένα στίγμα στην εισαγγελία αυτή της χώρας», πρόσθεσε.

Εν συνεχεία αναφέρθηκε σε αυτό που οι λειτουργοί της δικαιοσύνης ονομάζουν «ενιαίο της εισαγγελικής Αρχής», ωστόσο ξεκαθάρισε «ότι άλλη είναι η εισαγγελέας που προτείνει την αθώωση της Χρύσης Αυγής, άλλος ο κ. Παύλος Δελαπόρτας που πάλεψε για την τιμωρία των δολοφόνων του Λαμπράκη».

Ερωτηθείς για την τελική απόφαση ο συνήγορος της πολιτικής αγωγής τόνισε ότι ίσως την προσεχή Δευτέρα ή Τρίτη ολοκληρωθεί η διαδικασία και κλείνοντας σημείωσε πως «θα έχουμε μια εικόνα (επί των ποινών) με την απόφαση του δικαστηρίου για τα ελαφρυντικά. Αν αναγνωριστούν ελαφρυντικά στους επτά διευθυντές της εγκληματικής οργάνωσης το πλαίσιο της ποινής από 5-15 έτη κάθρειρξης πηγαίνει στα 2- 8».

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 09/10/2020