Κόσμος

Οι Τούρκοι ετοιμάζουν… Λας Βέγκας στα Βαρώσια

09.10.2020 | 18:44 Eνσωμάτωση

Οι Τούρκοι ετοιμάζονται να κάνουν τα Βαρώσια ένα Las Vegas της Μεσογείου που θα είναι ένας παράδεισος μόνο για τουρίστες. Προφανής στόχος του Ερντογαν εςίναι και με την νεα αυτη υπόσχεση να πιέσει τους Τουρκοκυπριους ακόμα και με αυτόν τον τρόπο να ψηφίσουν τον εκλεκτό του για το ψευδοκράτος

Ένα Λας Βέγκας στα Βαρώσια ονειρεύονται οι Τούρκοι που ετοιμάζουν την επόμενη ημέρα με γοργά βήμαυτα.

«Τώρα ένα σχέδιο ανάπλασης για να ξαναχτιστεί η πόλη αναμένεται να κοστίσει 10 δισεκατομμύρια δολάρια, αλλά θα ξανακερδίσουν τα Βαρώσια την χαμένη δόξα;»

Στο CNN Turk o τίτλος είναι χαρακτηριστικός για το πώς βλέπουν τα Βαρώβσια οι Τούρκοι. «Το Λας Βέγκας της Μεσογείου άνοιξε μετά από 46 χρόνια», γράφουν.

Όπως τονίζουν τα ρεπορτάζ της τουρκικής τηλεόρασης στην περιοχη που καταπάτησαν ο Ερντογάν με τον Τατάρ δεν θα δημιουργηθούν κατοικίες αλλά η περιοχή θα αναπτυχθεί τουριστικά με τους Τούρκους να θέλουν να δημιουργήσουν ένα Las Vegas στην Μεσόγειο.

Τα Βαρώσια είχαν 45 ξενοδοχεία με 10.000 κλίνες, 3.000 εμπορικά καταστήματα, 99 χώρους ψυχαγωγίας, 24 θέατρα και 25 μουσεία. Το ρεπορτάζ της τουρκικής τηλεόρασης δεν αφήνει καμία αμφιβολία για το που το πάει ο Ερντογάν. «Έμειναν πόλη – φάντασμα για σχεδόν μισό αιώνα και τώρα είναι και πάλι έτοιμα για να γίνουν δουλειές.»

Η προσπάθεια που γίνεται έιναι προφανής και μοιάζει με το μήνυμα που θέλησε να περάσαει και ο Τατάρ με το δικό του βίντεο. Ο Ερντογάν υπόχεται με τον τρόπο του πως αν ψηφίσουν τον Ταταρ οι Τουρκοκύπριοι θα τους δ΄λωσεοι δουλειες και λεφτα στο Λας Βέγκας ποιυ φα φτιαξει στα κατεχομενα

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 09/10/2020