Ελλάδα

Χρυσή Αυγή: Εγκληματική οργάνωση με την «σφραγίδα» της δικαιοσύνης – Τι προβλέπεται για τις ποινές

07.10.2020 | 17:01 Eνσωμάτωση

Εγκληματική οργάνωση και με την σφραγίδα της Δικαιοσύνης είναι το κόμμα της Χρυσής Αυγής. Αυτό είναι το δια ταύτα της ιστορικής απόφασης που ομόφωνα ελήφθη μετά από διαδικασία 5,5 ετών και ανακοίνωσε η πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, Μαρία Λεπενιώτη.

Από την στιγμή που ανακοινώθηκε η απόφαση του δικαστηρίου, τα μέλη του και οι συνήγοροι και των δύο πλευρών συνεδριάζουν ασταμάτητα, αφού η πρόεδρος του δικαστηρίου είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τη διαδικασία για όσο χρειαστεί, έτσι ώστε να αποφασιστούν οι ποινές των κατηγορουμένων και να ολοκληρωθεί η δίκη.

Οι συνήγοροι των κατηγορουμένων ζητούν την αναγνώριση ελαφρυντικών, όπως ο  σύννομος βίος και καλή συμπεριφορά μετά την πράξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αν η διαδικασία κινηθεί με γρήγορους ρυθμούς, ενδεχομένως και αύριο να υπάρξει τελική απόφαση για τις ποινές.

Οι ποινές

Τα ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης, Ν. Μιχαλολιάκος, Ηλίας Κασιδιάρης, Ιωάννης Λαγός, Γιώργος Γερμενής, Ηλίας Παναγιώταρος, Αρτέμης Ματθαιόπουλος και Χρήστος Παππάς, που κρίθηκαν ένοχοι, αντιμετωπίζουν ποινές για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης από 5 – 15 έτη.

Ένοχος για ανθρωποκτονία κρίθηκε ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς, ο οποίος αντιμετωπίζει την ποινή της ισόβιας κάθειρξης, εκτός και αν οι δικαστές αναγνωρίσουν ελαφρυντικά, κάτι που μοιάζει απίθανο.

Σύμφωνα με την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, άλλοι 11 βουλευτές της Χρυσής Αυγής, κρίθηκαν ένοχοι για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και θα αντιμετωπίσουν χαμηλότερες ποινές.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 07/10/2020