Ελλάδα

Σοβαρά επεισόδια έξω από το Εφετείο μόλις ανακοινώθηκε η απόφαση για τη Χρυσή Αυγή

07.10.2020 | 17:30 Eνσωμάτωση

Περίπου 600 αντιεξουσιαστές, κατάφεραν μέσα σε ένα λεπτό να αμαυρώσουν αναίτια και να διαλύσουν αδικαιολόγητα μία από τις μεγαλύτερες στατικές διαμαρτυρίες που έχουν γίνει ποτέ στη χώρα. Ξαφνικά, αμέσως μετά τα χειροκροτήματα του πλήθους για την ιστορική απόφαση, αυτοί οι λιγοστοί ταραξίες, άρχισαν να πετούν αντικείμενα, πέτρες και μολότοφ κατά των αστυνομικών, στη συμβολή της […]

Περίπου 600 αντιεξουσιαστές, κατάφεραν μέσα σε ένα λεπτό να αμαυρώσουν αναίτια και να διαλύσουν αδικαιολόγητα μία από τις μεγαλύτερες στατικές διαμαρτυρίες που έχουν γίνει ποτέ στη χώρα.

Ξαφνικά, αμέσως μετά τα χειροκροτήματα του πλήθους για την ιστορική απόφαση, αυτοί οι λιγοστοί ταραξίες, άρχισαν να πετούν αντικείμενα, πέτρες και μολότοφ κατά των αστυνομικών, στη συμβολή της λεωφόρου Αλεξάνδρας με τη Λουκάρεως.

Οι αστυνομικοί τους είχαν εντοπίσει ήδη μία ώρα πριν ξεσπάσουν τα επεισόδια. Φορούσαν κράνη και κρατούσαν κοντάρια και αντιασφυξιογόνες μάσκες. Μία από τις θωρακισμένες υδροφόρες της Ελληνικής Αστυνομίας είχε στηθεί από νωρίς απέναντί τους. Μόλις οι νεαροί άρχισαν την γνωστή τους τακτική, το κανόνι εκτόξευσε νερό, ταυτόχρονα με τους άνδρες των ΜΑΤ που απωθούσαν τους αντιεξουσιαστές, ρίχνοντας χειροβομβίδες κρότου λάμψης και δακρυγόνα.

Κάποιοι, με κοντάρια στα χέρια, πλησίασαν τις κλούβες τις αστυνομίας που είχαν δημιουργήσει φράγμα έξω από το εφετείο και με μανία προσπαθούσαν να σπάσουν τα τζάμια. Άλλοι, αναποδογύριζαν κάδους και έβαζαν φωτιές.

Οι 20.000 διαδηλωτές, όλων των ηλικιών που είχαν φτάσει έξω από το Εφετείο για να βροντοφωνάξουν κατά της Χρυσής Αυγής, διαλύθηκαν εν ριπή οφθαλμού, τρέχοντας μακριά από τα επεισόδια.

Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που και οι τέσσερις υδροφόρες της Ελληνικής Αστυνομίας βγαίνουν ταυτόχρονα στο δρόμο και κάνουν ρίψεις νερού για να απωθήσουν τους ταραχοποιούς.

Τα επεισόδια ολοκληρώθηκαν με τους αντιεξουσιαστές να χάνονται στα στενά των Εξαρχείων, έχοντας προκαλέσει και υλικές ζημιές σε καταστήματα της λεωφόρου Αλεξάνδρας.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 07/10/2020