Πολιτική

Ο πολιτικός κόσμος για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής

07.10.2020 | 21:11 Eνσωμάτωση

Στο θέμα της ιστορικής απόφασης της δικαιοσύνης για τη Χρυσή Αυγή, η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας μίλησε για «μεγάλη μέρα για τη Δημοκρατία» με τους αρχηγούς των κομμάτων να συμφωνούν ότι ο αγώνας κατά του φασισμού συνεχίζεται.

«Η σημερινή ημέρα είναι σημαντική για την Δημοκρατία. Στην μακρά δημοκρατική παράδοση της χώρας μας φαινόμενα ακραίας πολιτικής βίας ήτανε πάντοτε ξένα», ανέφερε σχετικά η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Το ναζιστικό μόρφωμα, μετά τις κάλπες, καταδικάστηκε και στο δικαστήριο. Είναι μία απόδειξη της δύναμης που εκπέμπει το κοινοβουλευτικό πολίτευμα και η διάκριση των εξουσιών. Η ενότητα, η αλήθεια και η ομαλότητα. Ωστόσο, η δίκη του ρατσισμού, της μισαλλοδοξίας και της βίας μέσα στην κοινωνία παραμένει διαρκής», σημείωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Δεν ήταν ποτέ αθώοι. Το γνώριζαν, το γνωρίζαμε. Σήμερα η ελληνική Δικαιοσύνη το επιβεβαίωσε με μια απόφαση που θα μείνει στην ιστορία. Είναι μια μεγάλη μέρα για τη Δημοκρατία μας. Μέρα δικαίωσης και υπερηφάνειας», έγραψε σε σχετική ανάρτησή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

«Ο φασισμός δεν χωρά στη ζωή μας. Ο αγώνας μας συνεχίζεται. Μόνο μαζί τελειώνουμε τους Νεοναζί», τόνισε η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ. Φώφη Γεννηματά.

«Η καταδίκη αυτή πρέπει να συνοδευτεί με την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων, που είναι η επιβολή ανώτατων ποινών και φυσικά να οδηγηθούν στη φυλακή», τόνισε σχετικά ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Από αύριο αυτή τη δικαίωση μαζί με τον διαρκή αγώνα πρέπει να την μετατρέψουμε στην τελική ήττα των αποκρουστικών αυτών ιδεών», σημείωσε η ΜέΡΑ25.

«Σήμερα δικαιώνεται η Δημοκρατία και οι εθνικές και ευρωπαϊκές αξίες μας. Τολμήσαμε και υπομείναμε ύβρεις κι απειλές αλλά και απέραντη υποκρισία», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 07/10/2020