Αθλητικά

Ολυμπιακός: Επιστολή κόλαφος για τη διαιτησία του αγώνα με τον ΠΑΣ και τη λειτουργία του VAR

07.10.2020 | 21:48 Eνσωμάτωση

Με επιστολή προς την ΚΕΔ ο Ολυμπιακός διαμαρτύρεται για την χρήση του VAR στον αγώνα με τον ΠΑΣ και κάνει λόγο για δόλια απόφαση.

Την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας και τον πρόεδρό της, Μαρκ Κλάτενμπεργκ, καθιστά αποκλειστικά υπεύθυνους για «δόλια αλλοίωση» του αποτελέσματος του αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα ο Ολυμπιακός.

Με επιστολή τους, οι ερυθρόλευκοι κάνουν λόγο για «δόλιες ενέργειες τόσο της ΚΕΔ όσο και των διαιτητών του γηπέδου και του VAR», από τις οποίες προκαλείται ευθέως ζημία στον σύλλογο και για τις οποίες θα αποταθούν ενώπιον των αρμοδίων ποινικών και αστικών δικαστηρίων.

Στην επιστολή τους οι ερυθρόλευκοι επισημαίνουν τα 4 σημεία που οι διαιτητές του VAR μπορούν να αλλοιώσουν την αξιολόγηση μίας φάσης ως offside ή όχι.

  • Τα πλάνα δίνονται από τους χειριστές του VAR.
  • Οι διαιτητές του VAR αποφασίζουν τα πλάνα που θα χρησιμοποιήσουν για την αξιολόγηση της φάσης.
  • Η απόφαση του χρονικού σημείου που θα κριθεί τυχόν οφσάιντ γίνεται χειροκίνητα από τους διαιτητές του VAR και όχι αυτοματοποιημένα.
  • Η επιλογή του σημείου του τελευταίου αμυντικού και το σημείο του επιθετικού για να χαραχθεί η γραμμή οφσάιντ γίνεται χειροκίνητα και αποκλειστικά με απόφαση των διαιτητών VAR.

Οι ερυθρόλευκοι συνέχισαν χωρίς τους διεθνείς την προετοιμασία τους, νικώντας 2 – 0 τα Χανιά, με γκολ του Χασάν και του Σουντανί. Ο τελευταίος συμπεριλήφθηκε στην ευρωπαϊκή λίστα μαζί με όλες τις νέες μεταγραφές.

Η ΑΕΚ θα συνεχίσει την προετοιμασία της με φιλικό κόντρα στον Ιωνικό, ενώ Παουλίνιο και Σιμάνσκι δε θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην Ευρώπη, ενώ η Ένωση ευχαρίστησε δημόσια τον πρώην διεθνή μέσο της Παναγιώτη Κονέ, που ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της καριέρας του.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 07/10/2020