Ελλάδα

Μάγδα Φύσσα: Η μάνα σύμβολο του αντιφασιστικού αγώνα – «Γιε μου, τα κατάφερες!»

07.10.2020 | 17:22 Eνσωμάτωση

Η φωνή της «σπάει» κόκαλα και ρίγη συγκίνησης απλώνονται σε όλο το Εφετείο. «Γιε μου τα κατάφερες!», είναι τα πρώτα λόγια της μάνας σύμβολο, Μάγδας Φύσσα, στο άκουσμα της καταδικαστικής απόφασης για την Χρυσή Αυγή.

Είναι η στιγμή της δικαίωσης για τη Μάγδα Φύσσα. Για έναν δικαστικό αγώνα που κράτησε 5,5 χρόνια και τον σπαραχτικό πόνο της μάνας που δε θα σβήσει ποτέ

«Γιε μου, τα κατάφερες!»

Τρεις λέξεις συνθλίβουν τους ναζιστές δολοφόνους του γιου της. «Γιε μου τα κατάφερες» φωνάζει με σηκωμένες τις γροθιές της και κοιτώντας ψηλά προς τον ουρανό ψάχνει τον Παύλο της.

Το βλέμμα της καθρεφτίζει την οργή για τους ναζιστές δολοφόνους της Χρυσής Αυγής, που στις 18 Σεπτεμβρίου του 2013, δολοφόνησαν τον 34χρονο Παύλο Φύσσα στο Κερατσίνι.

Η Μάγδα Φύσσα, η μάνα που έγινε το σύμβολο του αντιφασιστικού αγώνα, δεν σταμάτησε στιγμή να μάχεται τη ναζιστική ιδεολογία.

Μάγδα Φύσσα: Το σύμβολο του αντιφασιστικού αγώνα

Φορώντας μια μαύρη μάσκα με το καλλιτεχνικό όνομα του γιού της, «Killah P»,  η Μάγδα Φύσσα έφτασε λίγο μετά τις 08:30 στο Εφετείο μαζί με την κόρη της Ειρήνη.

Δεν είπε λόγια. Τα έλεγαν όλα τα δάκρυα της και τα βουρκωμένα μάτια της κόρης της, που αξίωναν την τιμωρία των ενόχων.

Οι δυο γυναίκες πίσω από τα κάγκελα του εφετείου συγκινημένες χαιρετούν το πλήθος που έχει έρθει για να τους συμπαρασταθεί.

Για τελευταία φορά μέσα στη δικαστική αίθουσα, προτάσσει στον φωτογραφικό φακό μια μάσκα με τα αρχικά «D GO», δηλαδή Dogo Argentino. Με αυτό το όνομα ο 34χρονος ράπερ άνοιγε τις συναυλίες του, αφού για τον Παύλο η μουσική ήταν το όπλο του κατά του φασισμού.

Μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου, η Μάγδα Φύσσα άντεξε όλες τις προκλήσεις των δολοφόνων του γιου της που την περιγελούσαν, την χλεύαζαν και προσέβαλαν την μνήμη του Παύλου της.

Από τις πιο συγκινητικές στιγμές, η αγκαλιά της Μάγδας Φύσσας με την μητέρα της δολοφονημένης Ελένης Τοπαλούδη στα σκαλιά του Εφετείου, που πότισαν όλα αυτά τα χρόνια από τα δάκρυά τους για τον άδικο χαμό των παιδιών τους.

Μετά από 5,5 χρόνια, η Μάγδα Φύσσα αισθάνεται δικαιωμένη, ο πόνος όμως για την απώλεια του παιδιού της δε θα σβήσει ποτέ.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 07/10/2020