Ελλάδα

Αλιβιζάτος στο MEGA: Κατάκτηση η καταδίκη της Χρυσής Αυγής

07.10.2020 | 17:39 Eνσωμάτωση

Εγκληματική οργάνωση και με την «σφραγίδα» της Δικαιοσύνης είναι το κόμμα της Χρυσής Αυγής. Αυτή είναι η ιστορική απόφαση που ομόφωνα ελήφθη μετά από διαδικασία 5,5 ετών και ανακοίνωσε η πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας.

«Κατάκτηση» η καταδίκη της Χρυσής Αυγής

Μιλώντας στην εκπομπή LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο Νίκος Αλιβιζάτος, καθηγητής συνταγματικού δικαίου, ανέφερε ότι η καταδίκη της Χρυσής Αυγής είναι κατάκτηση.

«Λειτούργησε το κράτος Δικαίου. Δόθηκαν όλα τα μέσα στους ανθρώπους αυτούς, με διαφορετικά όπλα από τα οποία οι ίδιοι έδειχναν στους αντιπάλους τους, να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους».

«Υποδειγματική διαδικασία»

Αναφερόμενος στη διαδικασία που ακολουθήθηκε μέχρι να βγει η τελική απόφαση, ο καθηγητής συνταγματικού δικαίου σημείωσε ότι ήταν «υποδειγματική και μας κάνει υπερήφανους».

«Η Ελλάδα, με τα πενιχρά μέσα που διαθέτει και με έλλειψη πείρας σε αυτό το θέμα, έδειξε ότι μπορεί να τα βγάλει πέρα σε μια τόσο δύσκολη δίκη».

Ο κ. Αλιβιζάτος τόνισε ότι «μεγάλο μάθημα της απόφασης» είναι η διάκριση ανάμεσα σε ακραίες απόψεις και την χρήση βίας.

«Η Χρυσή Αυτή χωρίς τη βία δεν υπήρχε. Δεν ήταν απλώς ακροδεξιά οργάνωση αλλά μια στρατιωτικά οργανωμένη οργάνωση και ορθά χαρακτηρίστηκε ως εγκληματική».

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 07/10/2020