Πολιτική

Στην Αθήνα ο Στόλτενμπεργκ για τον μηχανισμό απεμπλοκής με την Τουρκία

06.10.2020 | 14:09

Μετά τη χτεσινή του επίσκεψη στην Τουρκία ο ΓΓ Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, βρίσκεται στην Αθήνα και ήδη έχει συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, καθώς και τους υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας.

Σε πολύ καλύτερο κλίμα από ό,τι την προηγούμενη φορά έγινε, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ.

Ο κ. Μητσοτάκης εξήγησε στον κ. Στόλτενμπεργκ ότι η τουρκική προκλητικότητα δεν είναι απλώς ένα διμερές θέμα, αλλά προκαλεί κινδύνους και στη συνοχή της συμμαχίας. Τρανό παράδειγμα αυτού, όπως εξήγησε ο Έλληνας πρωθυπουργός, η αγορά από την Τουρκία των πυραύλων S-400.

Υπό αυτό το πρίσμα ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι η στάση της Τουρκίας αποτελεί κίνδυνο για όλο το δυτικό κόσμο και τόνισε ότι είναι καλό να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου οι δύο πλευρές.

Από την πλευρά του ο κ. Στόλτενμπεργκ τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό ότι με πρωτοβουλία και βοήθεια της συμμαχίας στήθηκε ο μηχανισμός στρατιωτικού επιπέδου ώστε να υπάρχει αποκλιμάκωση.

Αντίστοιχη συζήτηση έκανε ο ΓΓ του ΝΑΤΟ και με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία τόνισε ότι οι εντάσεις δημιουργούνται λόγω της παραβατικής συμπεριφοράς της Τουρκίας, και ότι η Ελλάδα διατηρεί ψύχραιμη στάση και είναι πάντα έτοιμη για διάλογο.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 06/10/2020

Πολιτική