Κόσμος

Σαρώνει την Ευρώπη ο κορωνοϊός – Στο κόκκινο Παρίσι και Βερολίνο

06.10.2020 | 13:39 Eνσωμάτωση

Συνεχίζεται η διεθνής επέλαση του κορωνοϊού.

Για μία δύσκολη περίοδο ενόψει προειδοποιεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Ειδικότερα, με ανακοίνωσή του, ο ΠΟΥ έκανε λόγο ότι περίπου 1 στους 10 ανθρώπους στον πλανήτη έχει προσβληθεί από τον κορωνοϊό.

Απευχόμενες μία δεύτερη πανεθνική καραντίνα, η μία μετά την άλλη κυβερνήσεις αυστηροποιούν τα μέτρα περιορισμού.

Γαλλία

Λουκέτο μπήκε από σήμερα και για δύο εβδομάδες σε καφέ, μπαρ, γυμναστήρια και πισίνες στο Παρίσι. Τα εστιατόρια θα συνεχίσουν να λειτουργούν, πλην όμως μέχρι τις δέκα το βράδυ και με πιο αυστηρά πρωτόκολλα.

Μέσα στο τελευταίο 24ωρο, σε όλη τη Γαλλία, τα νέα κρούσματα μειώθηκαν σε περίπου 5 χιλιάδες, αυξήθηκαν ωστόσο οι θάνατοι κατά 69. Οι αρμόδιοι εκτιμούν ότι μέσα στις επόμενες δυο εβδομάδες θα έχει γεμίσει το 50% των κλινών στις μονάδες εντατικής θεραπείας.

Ισπανία

Ταυτόχρονα, δύσκολη αποδεικνύεται η προσαρμογή πολλών κατοίκων της Μαδρίτης στο μερικό lockdown που έχει επιβληθεί σε όλη την ισπανική πρωτεύουσα. Η έξοδος εκτός των ορίων της επιτρέπεται μόνον για λόγους ιατρικούς, εκπαιδευτικούς ή εργασίας.

Τα διαθέσιμα στοιχεία για το τελευταίο 24ωρο δείχνουν λίγα περισσότερα από 2 χιλιάδες νέα κρούσματα και 46 θάνατοι στη χώρα. Σε σύνολο, ωστόσο, από την απαρχή της πανδημίας, η Ισπανία ξεπέρασε πια τα 800 χιλιάδες κρούσματα, σε μία νέα «μαύρη» πρωτιά στη Δυτική Ευρώπη.

Γερμανία

«Επικίνδυνες περιοχές» χαρακτηρίζονται πλέον τέσσερα δημοτικά διαμερίσματα του Βερολίνου, λόγω τοπικής έξαρσης του κορωνοϊού. Ήδη, το κρατίδιο του Σλέσβιγκ-Χολστάιν επέβαλε στις αφίξεις από εκεί αυστηρούς περιορισμούς. Σε εθνικό επίπεδο, τα νέα κρούσματα ξεπέρασαν τις 2,5 χιλιάδες και οι θάνατοι τους 12 μέσα στο τελευταίο 24ωρο.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 06/10/2020