Ελλάδα

Καταλήψεις κόντρα στην τηλεκπαίδευση με απουσίες

06.10.2020 | 13:36 Eνσωμάτωση

Οι τελευταίες αποφάσεις του υπουργείου Παιδείας για απουσία σε όσους μαθητές δεν συμμετέχουν στην τηλεκπαίδευση έχουν οδηγήσει στην αναστολή των καταλήψεων σε αρκετά σχολεία. Σε κάποια, ωστόσο, έφερε το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα.

Η υποχρεωτική εξ αποστάσεως εκπαίδευση με απουσίες σε όσους μαθητές συμμετέχουν στην κατάληψη πυροδότησε αντιδράσεις στο 2ο λύκειο Βριλησσίων. Η κατάληψη εκεί ξεκίνησε την περασμένη Πέμπτη, μετά τις σχετικές εξαγγελίες.

Την ίδια ώρα οι μαθητές προαναγγέλλουν νέες κινητοποιήσεις και εκλέγουν νέα 15μελή συμβούλια για να αποφασίσουν πώς θα κινηθούν το επόμενο διάστημα, μιας και δεν έχουν ικανοποιηθεί τα αιτήματά τους για λιγότερους μαθητές στις αίθουσες, περισσότερες αίθουσες, περισσότερους εκπαιδευτικούς και υπαλλήλους στην καθαριότητα.

Σημειώνεται ότι σε ό,τι αφορά στους εκπαιδευτικούς έχει ανακοινωθεί από το υπουργείο Παιδείας ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας ξεκινάει η τρίτη φάση πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Θεσσαλονίκη: Ένταση μεταξύ γονέων και μαθητών σε υπό κατάληψη σχολείο

«Κάτω τα χέρια από τους μαθητές» γράφει το πανό που κρέμασαν μαθητές έξω από το 3ο λύκειο του δήμου Θεσσαλονίκης, όπου εχτές το πρωί σημειώθηκε ένταση μεταξύ μαθητών και γονέων.

Σύμφωνα με καταγγελίες μαθητών, κατά τη διάρκεια της προσπάθειας του διευθυντή και ενός γονέα να σταματήσουν την κατάληψη και να ανοίξουν την πόρτα, κάποιοι μαθητές τραυματίστηκαν στα χέρια και στα πόδια. Από την πλευρά του ο διευθυντής του σχολείου αναφέρει ότι η πλειοψηφία των μαθητών ήταν κατά της κατάληψης και ότι νομίμως προσπάθησε να εισέλθει στο χώρο.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 06/10/2020