Ελλάδα

Χωρίς μαθητική και στρατιωτική παρέλαση η φετινή 28η Οκτωβρίου

05.10.2020 | 20:02 Eνσωμάτωση

Χωρίς στρατιωτική και μαθητική παρέλαση θα γιορτάσουμε φέτος την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, καθώς με απόφαση του πρωθυπουργού οι παρελάσεις δε θα πραγματοποιηθούν λόγω κορωνοϊού.

Στιγμές όπως αυτές με τους εύζωνες της προεδρικής φρουράς, τα στελέχη των ειδικών δυνάμεων να παρελαύνουν στη λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου της Θεσσαλονίκης και τις στρατιωτικές μπάντες να παιανίζουν τον Εθνικό Ύμνο, ανήμερα της επετείου του «ΟΧΙ», δε θα επαναληφθούν φέτος.

Η φετινή επέτειος της 28ης Οκτωβρίου δε θα μοιάζει με καμία από τις προηγούμενες, καθώς με απόφαση της κυβέρνησης οι μαθητικές και στρατιωτικές παρελάσεις ακυρώνονται λόγω του κορωνοϊού.

Θετικά βλέπουν το μέτρο οι Θεσσαλονικείς

Οι πολίτες της Θεσσαλονίκης, που έχουν συνηθίσει εδώ και χρόνια να γιορτάζουν τον πολιούχο Άγιο Δημήτριο και στη συνέχεια να χειροκροτούν μαθητές αλλά και ένοπλες δυνάμεις σε δύο διαδοχικές παρελάσεις, κρίνουν θετικά το μέτρο.

Η στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη δε θα πραγματοποιηθεί, με τους πολίτες να αντιδρούν θετικά στο μέτρο.

Ωστόσο, υπάρχουν και κάποιοι οι οποίοι πιστεύουν πως θα μπορούσαν να γίνουν οι παρελάσεις με μέτρα προστασίας, προκειμένου να τιμήσουμε την εθνική μας επέτειο.

«Φρένο» και στις μαθητικές παρελάσεις

Ανάλογη αναμένεται να είναι η εικόνα με εκείνη της 25ης Μαρτίου σε όλη την Ελλάδα, οπότε και είχαν ακυρωθεί και πάλι οι παρελάσεις, καθώς η χώρα μας ήταν σε lockdown.

Κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι εκτιμούν πως η ματαίωση των παρελάσεων είναι επιβεβλημένη, καθώς σε διαφορετική περίπτωση ο συνωστισμός θα ήταν αδύνατον να ελεγχθεί και ως εκ τούτου και η διασπορά του κορωνοϊού.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 05/10/2020