Πολιτική

Διπλωματικός μαραθώνιος Στόλτενμπεργκ σε Αθήνα και Άγκυρα

05.10.2020 | 21:19 Eνσωμάτωση

Στην Αθήνα θα βρίσκεται αύριο ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ ο οποίος θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο Γενς Στόλτενμπεργκ φθάνει από την Άγκυρα όπου εκεί άκουσε μπροστά του τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας να ψέγει την Ελλάδα για την κρίση του καλοκαιριού.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ζήτησε τα ρέστα από την Ελλάδα μπροστά στον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ ο οποίος προσπέρασε και αυτό το διπλωματικό φάλτσο – επιλέγοντας να μιλήσει για την απειλή των s400

«Η Ελλάδα έστειλε πολεμικά πλοία στις έρευνες που κάναμε στην υφαλοκρηπίδα μας»

«Το σύστημα μπορεί να αποτελέσει κίνδυνο για τα συμμαχικά αεροσκάφη και να οδηγήσει σε κυρώσεις από τις ΗΠΑ. Πρόκειται για μια απόφαση που πρέπει να πάρει η Τουρκία.»

Ο Γενς Στόλτενμπεργκ ο οποίος συναντάται αύριο στην Αθήνα με τον Πρωθυπουργό είδε και τον Χουλουσί Ακάρ. Το γεράκι της Άγκυρας επεσήμανε πως συνεχίζει να είναι υπέρ ενός διαλόγου χωρίς όρους έχοντας πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού του τη «Γαλάζια Πατρίδα»

«Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα συνεχίσουν να υπερασπίζονται όπως και μέχρι σήμερα τα συμφέροντα και τα δικαιώματα της χώρα μας και της τδβκ σε κάθε σημείο της Γαλάζιας Πατρίδας, δηλαδή Μαύρη Θάλασσα, Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο.»

Η Γενί Σαφάκ φτάνει στο σημείο να πει πως η Τουρκία προκλήθηκε από τις NAVTEX της Ελλάδας ανοιχτά της Κρήτης και για αυτό εξέδωσε δύο αντιNAVTEX και ετοιμάζεται να ξαναβγάλει το Oruc Reis που είναι αγκυροβολημένο ανοιχτά της Αττάλειας

Από την Κυριακή βρίσκεται σε εξέλιξη η τουρκική άσκηση ΕΦΕΣ με τις περιοχές που έχει δεσμεύσει η Άγκυρα να φτάνουν μια ανάσα από τις Οινούσσες.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 05/10/2020