Ελλάδα

14 Σεπτεμβρίου η επικρατέστερη ημερομηνία έναρξης μαθημάτων

26.08.2020 | 19:55 Eνσωμάτωση

Στην έναρξη των μαθημάτων, παρά το γεγονός ότι το υπουργείο διαμηνύει ότι θα ανακοινώσει την τελική απόφαση την 1η Σεπτεμβρίου, όλα δείχνουν ότι το κουδούνι ίσως να χτυπήσει και στις 14. Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τις μάσκες αλλά και τις αποστάσεις στις τάξεις.

Στις 14 Σεπτεμβρίου «γέρνει» η ζυγαριά για το άνοιγμα των σχολείων και όχι στις 7 όπως είναι προγραμματισμένο. Το κρίσιμο ζήτημα είναι να διασφαλιστεί πως δε θα γίνει διασπορά κορωνοϊού από ασυμπτωματικούς εκδρομείς και θα έχουν περάσει τουλάχιστον δυο εβδομάδες από την επιστροφή και των τελευταίων οικογενειών των μαθητών από τις διακοπές τους.

Απουσία για τη μη χρήση μάσκας

Η υπουργός Παιδείας επιβεβαίωσε τις αποκλειστικές πληροφορίες του MEGA για τις κυρώσεις που προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, για τους μαθητές που θα εμφανιστούν χωρίς μάσκα μέσα στα σχολεία. Απομάκρυνση από το σχολείο και απουσία θα είναι η επίπτωση της ανυπακοής.

Μικρές αίθουσες, με περισσότερους από 20 μαθητές, θα κληθούν να διαχειριστούν οι εκπαιδευτικοί εν μέσω πανδημίας σε πολλά σχολεία στα αστικά κέντρα. Θα είναι εκείνοι που θα κληθούν παράλληλα να τιμωρήσουν όσους δε φορούν μάσκα.

Οι διευθυντές των σχολείων θα έχουν την αντίστοιχη ευθύνη για τους υφισταμένους τους στα σχολεία.

Αντιδρούν γονείς και εκπαιδευτικοί

Ο μέσος όρος των 17 μαθητών στις τάξεις που έχει αναφέρει η υπουργός παιδείας δεν ισχύει σύμφωνα με τα στοιχεία των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών και ενώσεων γονέων  στα αστικά κέντρα.

Η τελική απόφαση για το άνοιγμα των σχολείων θα ληφθεί την 1η Σεπτέμβριου, ενώ έχουν ήδη ξεκινήσει απολυμάνσεις και προμήθεια μασκών και αντισηπτικών.