Οικονομία

Πόσο μειώνονται τα τέλη ταξινόμησης στα αυτοκίνητα

09.07.2020 | 07:47

Την προώθηση των νέων υβριδικών αυτοκινήτων επιχειρεί η κυβέρνηση με ένα νέο μίνι φορολογικό νομοσχέδιο σύμφωνα με το οποίο θα υπάρξουν αλλαγές στα τέλη ταξινόμησης.

Ειδικότερα, αυτοκίνητα έως 14.000 ευρώ θα έχουν ίδιο τέλος ταξινόμησης, τα 560 ευρώ. Για αυτοκίνητα όμως έως 16.999 ευρώ το νέο τέλος ανέρχεται στα 1.340 ευρώ με όφελος 19 ευρώ. Για τα αυτοκίνητα έως 19.999 ευρώ το νέο τέλος ανέρχεται στα 2.930 ευρώ και το όφελος στα 270 ευρώ. Στα αυτοκίνητα μεγαλύτερης αξίας έως 24.999 ευρώ το νέο τέλος ανέρχεται στα 6.030 ευρώ με επιβάρυνση 31 ευρώ.

Για όλα τα παραπάνω μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο Δημοσιογράφος στο Newsauto.gr, Γιώργος Ανδρής.

Σύμφωνα με τον κ. Ανδρή, και οι εισαγωγικές εταιρείες θα συμβάλλουν στη μείωση των τιμών πέρα του νέου φορολογικού, οπότε θα υπάρξουν άκρως δελεαστικές προσφορές τις επόμενες ημέρες στην αγορά.

Σημαντικότατες εκπτώσεις θα γίνουν και στα υβριδικά, καθώς και αλλαγές στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα.

«Ωστόσο, ο σύνδεσμος των εμπόρων αποφάσισε να καταγγείλει και τα δύο νομοσχέδια στην Κομισιόν, με το επιχείρημα ότι υπάρχει άνιση μεταχείριση μεταξύ εισαγόμενου και εγχώριου μεταχειρισμένου, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να ξαναβρεθεί στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο με την καταδίκη της να θεωρείται δεδομένη», υποστήριξε ο κ. Ανδρής.

Το γεγονός είναι ότι πρέπει να φύγουν όλα τα παλιά αυτοκίνητα από την κυκλοφορία και σχεδόν όλα τα κράτη – μέλη έχουν υιοθετήσει το μέτρο της απόσυρσης με την επιδότηση για αγορά καινούριου αυτοκινήτου.

Οικονομία