Ελλάδα

Ο δικηγόρος και ο πατέρας του 14χρονου από τον Πύργο μιλούν στο MEGA

01.07.2020 | 09:12 Eνσωμάτωση

Στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε ο δικηγόρος της οικογένειας του 14χρονου από τον Πύργο, ο οποίος κατήγγειλε ότι δύο άνδρες αποπειράθηκαν να τον αρπάξουν και να τον βάλουν μέσα σε βαν, Μπάμπης Γεωργόπουλος, αλλά και ο πατέρας του νεαρού αγοριού, κύριος Σπύρος.

Σύμφωνα με τον κ. Σπύρο, το παιδί είναι ταλαιπωρημένο και φοβισμένο από την περιπέτεια την οποία βίωσε.

Περιέγραψε σε αυτόν και τη σύζυγό του τις στιγμές της απόπειρας αρπαγής λέγοντας πως ένα μαύρο βαν σταμάτησε κοντά του και οι άνθρωποι που επέβαιναν σε αυτό, ισχυρίστηκαν ότι η μητέρα του παιδιού ζήτησε από αυτούς να τον φέρουν σπίτι. Ωστόσο, ο πανέξυπνος μικρός δεν τους πίστεψε και τράπηκε σε φυγή γλιτώνοντας έτσι την αρπαγή του.

Τα δύο αδέλφια που συνελήφθησαν, κατηγορούνται για απόπειρα αρπαγής ανηλίκου, σύμφωνα με τον δικηγόρο. «Πρόκειται για εγκληματική ομάδα δυο ατόμων, στην παρούσα φάση, η οποία χρησιμοποίησε ειδών προδιαγραφών βαν που χρησιμοποιούταν και παλιότερα από άλλες ομάδες, με σκοπό την αρπαγή για τέλεση περαιτέρω κακουργηματικών πράξεων», εξήγησε ο κ. Γεωργόπουλος.

Οι δύο άντρες δεν ήταν γνωστοί στην αστυνομία, καθώς ήρθαν στη χώρα πριν από δύο μήνες από τη Βουλγαρία. Η ανακρίτρια με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα τους έκρινε προφυλακιστέους ως επικίνδυνους για τέλεση και άλλων εγκληματικών πράξεων και ως υπόπτους διαφυγής