Ελλάδα

Ψευτογιατρός: Νέα στοιχεία «καίνε» τον 47χρονο – Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες

20.06.2020 | 21:47 Eνσωμάτωση

Τον πλούσιο βίο, 20 και πλέον ετών, του φερόμενου γιατρού που εξαπάτησε δεκάδες ασθενείς αλλά και επιχειρηματίες φέρνει στο φως, το «ΒΗΜΑ της Κυριακής». Τα στοιχεία «καίνε» τον 47χρονο, και πολλαπλές απάτες για τις οποίες κατηγορείται ο άλλοτε γιατρός, και άλλοτε πράκτορας της CIA, αποκαλύπτονται μέρα με την ημέρα. Ωστόσο χιονοστιβάδα νέων αποκαλύψεων αναμένεται από Δευτέρα, όταν και θα δημοσιοποιηθεί η φωτογραφία και τα πραγματικά στοιχεία του.

Νέες μαρτυρίες φθάνουν διαρκώς στην αστυνομία για την δράση του ανθρώπου με τα χίλια πρόσωπα, ο οποίος κατηγορείται, ανάμεσα σε πολλά άλλα, και για τον θάνατο τριών ατόμων. Μετά τη δημοσιοποίηση και της φωτογραφίας του την ερχόμενη Δευτέρα, αναμένεται να έρθουν στο φως νέα συγκλονιστικά στοιχεία για εξαπάτηση με δήθεν ιατρικά σκευάσματα και άλλων θυμάτων, πέρα από τις 45 ήδη γνωστές περιπτώσεις.

«Είμαι γεωργός και φυτεύω βότανα»

Η εφημερίδα το «ΒΗΜΑ της Κυριακής» αποκαλύπτει άλλο ένα πρόσωπο του 47χρονου, καθώς και το διαβατήριο με το οποίο κυκλοφορούσε ο ψευτογιατρός που άλλοτε δήλωνε πιλότος, άλλοτε πράκτορας ή μεσίτης, είχε ξαναμπεί στο στόχαστρο των Αρχών και σε κατάθεσή του τότε δήλωνε πως είναι αγρότης.

«Σήμερα ασχολούμαι με τη γεωργία. Παράγω βότανα στο Πικέρμι, είμαι παντρεμένος, η σύζυγός μου δεν εργάζεται και εμένα τα μηνιαία μου εισοδήματά ανέρχονται σε 1.000 ευρώ περίπου. Η μοναδική μου ακίνητη περιουσία είναι μια μονοκατοικία στο Κορωπί».

Το ανάκτορο «φάντασμα»

Σε «φρούριο» είχε μετατρέψει ο 47χρονος το «ανάκτορο» στο οποίο διέμενε, με κάμερες ασφαλείας σε όλα τα σημεία και ψηλές μάνδρες για τα αδιάκριτα βλέμματα.

Σύμφωνα με την κατάθεση ενός μάρτυρα που βρέθηκε στο εσωτερικό του σπιτιού, το οποίο κόστισε εφτάμιση εκατ. ευρώ όπως του είπε ο ψευτογιατρός, διαθέτει πισίνα και γήπεδο.

Για να ενισχύει το προφίλ του και να πείθει τα θύματά του, ο 47χρονος είχε σε εμφανή σημεία του σπιτιού του σύμβολα της πίστης, όπως σταυρούς και εικόνες, κράνη της πολεμικής αεροπορίας κ.α.

Ο 47χρονος είχε φθάσει να υπόσχεται στον νευροχειρουργό από τον οποίο άρχισε το «ξεσκέπασμά» του, μετάκληση στην ελληνική αστυνομία. Μάλιστα, τον έπεισε να αγοράσει στολή ταξίαρχου της ΕΛ.ΑΣ για να είναι έτοιμος για την ορκωμοσία.

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των θυμάτων

Την ίδια ώρα συνεχίζουν να συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των ανθρώπων που έπεσαν στην παγίδα του και το πλήρωσαν ακριβά, με την υγεία τους, αλλά και με μεγάλα χρηματικά ποσά που τους απέσπασε ο αδίστακτος απατεώνας.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι οι μαρτυρίες που έρχονται τις επόμενες μέρες ενδέχεται να αποκαλύψουν και άλλες τραγωδίες ανάμεσα στα θύματά του.