Ο Αλέξης Δεπάστας, εύθυμο γεροντοπαλίκαρο, απολαμβάνει τη ζωή του, τριγυρισμένος από χαρούμενες παρέες, στο πολυτελές διαμέρισμά του. Οι κατακτήσεις δεν του λείπουν και είναι αρκετές για να διατηρούν τη φήμη που έχει ως “Δον Ζουάν”. Ξαφνικά, όμως, η ζωή του αναστατώνεται. ‘Ενας παλιός του φίλος, που ζει στην επαρχία, του αναθέτει, χωρίς καν να τον ρωτήσει, την κηδεμονία της κόρης του, που την στέλνει να σπουδάσει στην Αθήνα. Και, πριν καλά-καλά προλάβει να αντιδράσει, η πόρτα χτυπά και μπαίνει στο σπίτι του η… προστατευόμενη. Τί θα κάνει ένας Δον Ζουάν με μια όμορφη κοπέλα μέσα στο ίδιο του το σπίτι;

Με δυο λόγια: Ο έρωτας ενός μεσήλικα για την κόρη ενός παλιού του φίλου.

*** Η ταινία, που είναι κινηματογραφική διασκευή του μυθιστορήματος του Γιάννη Μαρή “Μωρό μου”, κόβει 66 χιλιάδες εισιτήρια και καταλαμβάνει για τη σεζόν 1959 -1960 την 10η θέση.

Το “μωρό” του Λάμπρου Κωνσταντάρα δεν είναι άλλο από την δροσερή και τσαχπίνα η Αννα Φόνσου. Η γνωστή ηθοποιός σε ένα ρόλο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της, αυτό της έφηβης που αναστατώνει στο πέρασμά της, πραγματοποιεί μία ιδιαιτέρως καλή εμφάνιση στην ταινία “Ενας Δον Ζουάν για κλάμματα”. Η Αννα Φόνσου πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο το 1956 και πρωταγωνίστησε μεταξύ άλλων
στα έργα “Μαριονέτες”, “Η κυρία δε με μέλλει”, “Φιλουμένα Μαρτουράνο”. Στον κινηματογράφο πραγματοποιεί την πρώτη της εμφάνιση το 1957 με την ταινία του Φρίξου Ηλιάδη “Το παιδί του δρόμου” και καθιερώνεται αμέσως σε πρωταγωνιστικούς ρόλους. Τα τελευταία χρόνια η Αννα Φόνσου είναι Πρόεδρος του Σωματείου “Το σπίτι του ηθοποιού”.

Στην ταινία εξαίρετη είναι και η εμφάνιση της Καίτης Πάνου, στο ρόλο της διακριτικά ερωτευμένης φίλης του “Δον Ζουάν” Λάμπρου Κωνσταντάρα, τον οποίο στο τέλος με την σοφία της ωριμότητάς της θα καταφέρει να κερδίσει.