ΥΓΕΙΑ
26/3

Τεστ 15 λεπτών ανακάλυψαν Βρετανοί επιστήμονες


Ατομικά τεστ που θα γίνονται στο σπίτι και θα δίνουν απαντήσεις για το αν κάποιος είναι θετικός στον κορωνοϊό ή όχι αναμένεται να κυκλοφορήσουν τις επόμενες ημέρες στην Βρετανία. Οι Έλληνες γιατροί περιμένουν να φτάσουν και στη χώρα μας, προκειμένου να βεβαιωθούν για την αποτελεσματικότητά τους.

Μάχη με τον χρόνο δίνει η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα προκειμένου να βρεθεί το φάρμακο για τον κορωνοιό. Μέχρι τότε, προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του ιού επείγει να απομονωθούν όσοι είναι θετικοί στον ιό και να μην έρχονται σε επαφή με τον υγιή πληθυσμό. Κάτι που προϋποθέτει γρήγορη διάγνωση.

Την λύση φαίνεται ότι βρήκαν Βρετανοί επιστήμονες. Πρόκειται για ατομικό τεστ που θα γίνεται στο σπίτι προκειμένου να μην επιβαρυνθούν οι δομές υγείας, θα είναι οικονομικό, και θα δίνει απαντήσεις σε 15 μόλις λεπτά.

Το τεστ θα μοιάζει με τεστ εγκυμοσύνης. Προϋποθέτει ένα ελαφρύ τρύπημα στο δάχτυλο για την παραγωγή μιας σταγόνας αίματος, η οποία στη συνέχεια αναλύεται.

Το τεστ ανιχνεύει την παρουσία αντισωμάτων που εμφανίζονται κατά την μόλυνση αλλά και αντισωμάτων που αυξάνονται όταν ο οργανισμός αρχίζει να καταπολεμάει το «ξένο σώμα», δηλαδή τον κορωνοϊό.

O δήμαρχος της πόλης Βο στο Βένετο υποστηρίζει ότι τα τεστ συνέβαλαν καθοριστικά στον εντοπισμό των κρουσμάτων.

Οι Έλληνες γιατροί είναι επιφυλακτικοί. Περιμένουν το τεστ να φτάσει στη χώρα μας για να διαπιστώσουν την εγκυρότητα των αποτελεσμάτων του.

Σύμφωνα με αγγλικά ΜΜΕ, χιλιάδες ατομικά τεστ θα παραδοθούν από την Amazon σε άτομα που είναι σε κατ’ οίκον καραντίνα με συμπτώματα της νόσου. Ενώ, είναι πιθανό να πωλούνται και στην αγορά.

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου αγόρασε 3,5 εκατομμύρια τεστ όπως δήλωσε ο Υπουργός Υγείας. Οι πρώτοι που θα υποβληθούν στο τεστ είναι οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας.


ΚΑΙΡΟΣ