ΚΟΣΜΟΣ
30/6

ΗΠΑ: Νέες αποκαλύψεις «καίνε» τον Τραμπ


Αποκαλύψεις για προνομιακή σχέση του Ντόναλντ Τραμπ με τον Ταγίπ Ερντογάν, έκανε ένας από τους πιο γνωστούς Αμερικανούς δημοσιογράφους. Ο Καρλ Μπέρνστιν, που αποκάλυψε το σκάνδαλο Γουότεργκεϊτ, μίλησε επίσης για την απαξιωτική συμπεριφορά του Τραμπ απέναντι σε ξένους ηγέτες που δεν είναι της αρεσκείας του, ειδικά σε γυναίκες όπως η καγκελάριος Μέρκελ και η Τερέζα Μέι.

Ως υποχείριο του Ταγίπ Ερντογάν εμφανίζει τον Ντόναλντ Τραμπ ο Καρλ Μπέρντσιν, ο δημοσιογράφος που αποκάλυψε το σκάνδαλο Γουότεργκεϊτ. Ο Μπέρνστιν περιέγραψε τη διαπραγμάτευσή τους για τη Συρία  με έναν ιδιωματισμό που μεταφράζεται στα ελληνικά ως «ο Ερντογάν του πήρε και τα σώβρακα». Με παρόμοιο τρόπο περιγράφεται ο Τραμπ ως μαριονέτα του Ρώσου προέδρου Πούτιν.

Στο εκτενές άρθρο και σε συνέντευξη στο CNN, ο Μπέρνστιν περιγράφει τον Τραμπ ως εγωπαθή και ανίδεο για τη διεθνή πολιτική και ιστορία. Επισημαίνει ότι ο Τούρκος πρόεδρος τον καλούσε στο τηλέφωνο δύο φορές την εβδομάδα και επέλεγε στιγμές που ο Τραμπ δεν είχε δίπλα του συμβούλους.     

O Τραμπ μιλά απαξιωτικά για τους προκατόχους του, ενώ απευθύνεται με προσβλητικό τρόπο σε ξένους ηγέτες, ειδικά στις γυναίκες. Αποκάλεσε ανόητη τη Μέρκελ και αδύναμη την Τερέζα Μέι.


ΚΑΙΡΟΣ