ΕΛΛΑΔΑ
16/9

Πέντε σχολεία και ένα τμήμα αναστέλλουν τη λειτουργία τους λόγω κρουσμάτων


Συναγερμός το πρωί στη Καισαριανή καθώς στο 2ο Γενικό Λύκειο βρέθηκαν θετικοί δυο εκπαιδευτικοί και το σχολείο θα παραμείνει κλειστό έως τις 27 Σεπτεμβρίου.

Το 2ο Λύκειο Καισαριανής συναυλίζεται με άλλο σχολείο στην ίδια περιοχή. Οι γονείς είναι ανάστατοι και ζητούν να γίνουν τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Μέχρι την ίδια ημερομηνία κλειστό θα μείνει και το 2ο Δημοτικό στις Βούτες Ηρακλείου. Στο 2ο Γυμνάσιο Πύργου Ηλείας αναστέλλει τη λειτουργία του μόνο το τμήμα Β5, καθώς σε αυτό διεγνώσθη μαθητής θετικός στον κορωνοϊό.

Στην Καλλιθέα της Λήμνου κλειστά θα παραμείνουν έως τις 18 Σεπτεμβρίου το δημοτικό σχολείο ειδικής αγωγής, καθώς βρέθηκε εκπαιδευτικός θετική στον ιό και το νηπιαγωγείο ειδικής αγωγής, όπου εκπαιδευτικός μολύνθηκε από τον ιό, και στη συνέχεια νόσησε και ο σύζυγός της. Στην Αλεξάνδρεια αναστέλλει τη λειτουργία του το 7ο Δημοτικό σχολείο.

Γονείς μαθητών Δημοτικού και νηπιαγωγείου που συστεγάζονται στη Θεσσαλονίκη, είναι ανάστατοι καθώς λόγω έλλειψης χώρου τα παιδιά τους, εν μέσω πανδημίας θα κάνουν μάθημα σε υπόγειες αίθουσες χωρίς φως και αερισμό.

Ο αύλιος χώρος του ίδιου σχολείου σε λίγες ημέρες θα μειωθεί ακόμη περισσότερο αφού με απόφαση του δήμου θα μπουν κοντέινερ όπου θα φιλοξενηθούν παιδιά προσχολικής αγωγής.

Φορώντας τις δικές τους μάσκες πήγαν και σήμερα οι μαθητές στα σχολεία αφού εκτός από το μέγεθος λάθη υπήρχαν στα λαστιχάκια αλλά και στα χρώματα που διανεμήθηκαν στους μαθητές.

«Αγκάθι» για γονείς και εκπαιδευτικούς παραμένει ο αριθμός των παιδιών στις τάξεις.

Συναγερμός στην Καισαριανή μετά τα κρούσματα σε καθηγητές λυκείου  

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το πρώτο κρούσμα στο 2ο Λύκειο Καισαριανής είχε διαπιστωθεί πριν γίνει ο αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Πρόκειται για έναν καθηγητή του Λυκείου. Με την διαπίστωση του πρώτου κρούσματος, είχε ζητηθεί από την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και τον ΕΟΔΥ το σχολείο να κλείσει, καθώς είχαν εκφραστεί φόβοι για ενδεχόμενη διασπορά του ιού στη σχολική κοινότητα.

Εκτός από τον καθηγητή, βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό και η διευθύντρια του σχολείου. Μετά από αυτή την εξέλιξη, και ενώ το σχολείο ήταν ανοικτό για δύο ημέρες (Δευτέρα 14 και Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου), αποφασίστηκε το κλείσιμό του.

Σύμφωνα με την απόφαση, θα μείνουν κλειστές όλες οι τάξεις και όλα τα τμήματα του σχολικού συγκροτήματος. Σημειώνεται ότι είναι το πρώτο σχολείο της Αττικής που κλείνει λόγω του κορωνοϊού.

Αξίζει να αναφερθεί, ότι στον ίδιο χώρο συστεγάζεται το 1ο Λύκειο Καισαριανής, το οποίο παραμένει ανοιχτό.


ΚΑΙΡΟΣ