ΕΛΛΑΔΑ
23/7

Κόρινθος: Κάηκαν σπίτια και εκκενώθηκαν οικισμοί – Συνεχείς αναζωπυρώσεις


Το ελικόπτερο της Πυροσβεστικής πλησιάζει το σημείο της φωτιάς στο Γαλατάκι Κορινθίας.

Στο έδαφος χερσαίες δυνάμεις επιχειρούν με μάνικες να σβήσουν τη φωτιά που ξέσπασε χτες το μεσημέρι και απείλησε σπίτια.

Εκκενώθηκαν έξι οικισμοί και μία κατασκήνωση, κάηκαν περιουσίες, μοναστήρια και ένα όχημα της Πυροσβεστικής.

Η φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη για δεύτερη ημέρα. Δεν υπάρχει ενιαίο μέτωπο αλλά πολλές διάσπαρτες εστίες που αναζωπυρώνονται διαρκώς. 236 πυροσβέστες βρίσκονται στο σημείο με 52 οχήματα. Οι κάτοικοι δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο εμπρησμού.

Η φωτιά έκαιγε δασική έκταση όλο το βράδυ.

Μπλόκα της αστυνομίας στήθηκαν στους δρόμους της Κορίνθου για να μην πλησιάσει κανείς στους οικισμούς που απειλούνταν. 

57 εστίες φωτιάς σημειώθηκαν χτες σε όλη την επικράτεια ενώ αυξημένος είναι ο κίνδυνος για πυρκαγιές και τις επόμενες ημέρες εξαιτίας της υψηλής θερμοκρασίας και των ισχυρών ανέμων.

Συνεχείς αναζωπυρώσεις στα Αθίκια Κορινθίας

Συνεχείς είναι οι αναζωπυρώσεις στην περιοχή, χωρίς ωστόσο η φωτιά να κατευθύνεται σε κατοικημένες περιοχές. Αργά το απόγευμα της Πέμπτης, η ένταση του αέρα είχε πέσει, κάτι που διευκόλυνε το έργο των Πυροσβεστών που βρίσκονται στο σημείο.

Στην ευρύτερη περιοχή επιχειρούν περισσότεροι από 265 πυροσβέστες, οι οποίοι είχαν μέχρι τις εννιά το βράδυ τη συνδρομή έξι ελικοπτέρων και τριών αεροσκαφών.

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα από το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής στις Κεχριές, κοντά στο στρατόπεδο από όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά, εξετάζοντας το σενάριο του εμπρησμού.

Στο Αλαμάνο, οι φλόγες έφτασαν σε σπίτι αλλά και σε πτηνοτροφική μονάδα, και κατέστρεψαν περιουσίες.

Υποψίες για εμπρησμό

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA και τη Δώρα Αναγνωστοπούλου μίλησε και ο δήμαρχος Κορίνθου, κ. Βασίλης Νανόπουλος.

«Η μεγάλη ανησυχία ήταν στην εξέλιξη μετώπου από το χωριό Ντράσα προς το Ρητό και μετά με πιθανό προορισμό το Σοφικό. Η Ντράσα εκκενώθηκε. Στην περιοχή υπάρχει άπνοια αυτή τη στιγμή και δεν επεκτείνεται η φωτιά, ενώ υπάρχει και μεγάλος αριθμός εναέριων πυροσβεστικών μέσων. Έχει ελεγχθεί σε μεγάλο βαθμό το μέτωπο», σημείωσε ο κ. Νανόπουλος.

«Εκείνο που πληροφορήθηκα ήταν ότι υπάρχουν ενδείξεις εμπρησμού. Περιμένουμε να δούμε τα στοιχεία, γιατί ενδεχομένως οι κάμερες που υπάρχουν στο στρατόπεδο να έχουν καταγράψει κάποιες κινήσεις. Η έναρξη της πυρκαγιάς έγινε κοντά στην περίφραξη του στρατοπέδου», τόνισε ο ίδιος.


ΚΑΙΡΟΣ