ΕΛΛΑΔΑ
26/3

Φόβοι για επιδημιολογική βόμβα στον Εχίνο


Ιδιαίτερα προβληματίζουν τους επιστήμονες τα επιδημιολογικά στοιχεία που έρχονται από τον Εχίνο, καθώς υποδαυλίζουν τους φόβους για ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού. Αυτός είναι και ο λόγος, άλλωστε, που το χωριό τέθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Σχεδόν ανύπαρκτη είναι η κίνηση ακόμα και εντός του χωριού Εχίνος, όπως φαίνεται και από τις εικόνες drone το πρωί της Πέμπτης (26/03).

Από την Τετάρτη (25/036) οι υγειονομικές Αρχές στο νομό Ξάνθης βρίσκονται σε συναγερμό μετά την επιβεβαίωση μεγάλου αριθμού κρουσμάτων κορονοϊού και την απόφαση να τεθεί σε καραντίνα για δύο εβδομάδες ο Δήμος Μύκης.

Τα χωριά που ανήκουν στον Δήμο βρίσκονται από χθες σε πλήρη απομόνωση εξόδου και έλεγχο όσων εισέρχονται σε αυτόν. Συνολικά 800 οικογένειες, οι οποίες κατοικούν στον Δήμο ανεφοδιάζονται από τα καταστήματα της περιοχής που παραμένουν ανοικτά.

Αυτό που προβληματίζει ακόμα περισσότερο τους υπεύθυνος είναι το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα κατέφθασαν πολλοί εργάτες από ευρωπαϊκές χώρες όπου έχει ξεσπάσει επιδημία του κορωνοϊού. Συνολικά, το τελευταίο δίμηνο υπολογίζεται ο αριθμός αυτών των προσώπων σε 2.000.

Οι επαναπατριζόμενοι εργάτες όπως καταγγέλλεται έφτασαν στα χωριά με ταξί από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, χωρίς να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Η κατάσταση αυτή έχει οδηγήσει στην ανάγκη να ληφθούν επιπλέον μέτρα στο Κέντρο Υγείας Εχίνου.

Την προσεχή Δευτέρα αναμένεται να φτάσει στο Κέντρο Υγείας Εχίνου το ειδικά εξοπλισμένο ασθενοφόρο και επιπλέον ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.


ΚΑΙΡΟΣ