EPISODE 031

Περιγραφή: 
Ο Σωτήρης Βρεττός, ο Γιάννης Παναγιωτόπουλος και ο Μάκης Τσόκας μάς μιλούν για το πότισμα, μια πολύ σημαντική εργασία για την υγεία των φυτών μας, ειδικά τώρα το καλοκαίρι που οι ανάγκες τους σε νερό είναι αυξημένες. Μας δείχνουν πώς ποτίζουμε σωστά και τι μπορούμε να κάνουμε για να ποτίζονται τα φυτά μας όταν θα φύγουμε για διακοπές.
Στο ρεπορτάζ αγοράς μάς παρουσιάζουν τους σάκους φύτευσης, μια έξυπνη λύση για να έχουμε ένα ολοκληρωμένο μποστανάκι στο μπαλκόνι μας

Ακόμη, στις μόνιμες στήλες:
Το μποστανάκι σου: ο Σωτήρης μας δείχνει πώς να φυτέψουμε… σε σάκους. Βάζει ντομάτες σε κρεμαστό σάκο, ιδανική λύση αν δεν έχουμε πολύ χώρο. Φυτεύει και φράουλες σε σάκο δαπέδου με πολλαπλές θέσεις φύτευσης.

Go μόνος σου: ο Γιάννης, φτιάχνει μια πέργκολα για τον κήπο.

Το φυτό της ημέρας: η βουκαμβίλια, που τώρα το καλοκαίρι είναι ανθισμένη και στολίζει κήπους, μπαλκόνια και αυλές.

Το καρποφόρο σου: η βερικοκιά. O Γιάννης μας δείχνει πως ν’ αποξηράνουμε βερίκοκα.

Το φυτό εσωτερικού χώρου: η διωναία, γνωστή και ως μυγοπαγίδα. ‘Ενα σαρκοφάγο φυτό που τρέφεται με μικρά έντομα.

Το εργαλείο σου: «Οι Κηπουροί του MEGA» μας παρουσιάζουν όλα τα απαραίτητα εργαλεία για να τοποθετήσουμε μόνοι μας αυτόματο πότισμα.

Το βοτανάκι σου: ο βασιλικός, το πιο κλασσικό μυρωδικό σε ελληνικούς κήπους και μπαλκόνια. Ο Μάκης φτιάχνει σάλτσα πέστο με πλατύφυλλο βασιλικό.

Ο γιατρός των φυτών: ο Μάκης δίνει συμβουλές για το πώς να προφυλαχτούμε από τα κουνούπια. Παρουσιάζει τα φυτά που διώχνουν τα κουνούπια και φτιάχνει μια γρήγορη και εύκολη κρέμα, που ανακουφίζει από τα τσιμπήματά τους.

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία:
Περικλής Βούρθης, Δημήτρης Σταματόπουλος
Αρχισυνταξία: Ιφιγένεια Κολλάρου 
Εκτέλεση Παραγωγής: STUDIO ATA-FULL MOON ENTERTAINMENT