EPISODE 021

 ΟΙ ΚΗΠΟΥΡΟΙ ΤΟΥ MEGA

Στην εκπομπή «Οι Κηπουροί του MEGA»,  ο Σωτήρης Βρεττός, ο Γιάννης Παναγιωτόπουλος και  ο Μάκης Τσόκας, επισκέπτονται το σπίτι της Ζωής στον ‘Αγιο Δημήτριο. Η Ζωή αγαπά τα φυτά κι έτσι οι κηπουροί θα της φτιάξουν έναν κήπο με τα όλα του: καρποφόρα, βοτάνια, μποστάνι, λουλούδια, μπορντούρες, πάτιο και γκαζόν.

Φυτεύουν δωδωναίες, ένα ιδανικό φυτό για όμορφες μπορντούρες, αλλά και κυκλάμινα για περισσότερο χρώμα στον κήπο. Επίσης, φυτεύουν φίκο Ροδίτικο, ένα δέντρο που κάνει πλούσια σκιά.

Φτιάχνοντας τον κήπο, μας δείχνουν πως να δένουμε και να στηρίζουμε τα φυτά μας, όταν φυσάει. Θα μας παρουσιάσουν τα διαφορετικά υλικά δεσίματος για φρεσκοφυτεμένα δέντρα και θα μάθουμε πως μπορούμε να βάλουμε μόνοι μας μια καλαμωτή.

Ακόμη, στις μόνιμες στήλες:

Το μποστανάκι σου: ο Σωτήρης, φτιάχνει στη Ζωή το δικό της μποστανάκι και σπέρνει καρότο.

Go μόνος σου: ο Γιάννης, μας δείχνει βήμα – βήμα πως μπορούμε να φτιάξουμε ένα πάτιο (δάπεδο από τούβλα), για να απολαμβάνουμε ευχάριστες στιγμές στον κήπο μας.

Το βοτανάκι σου: ο κήπος θα έχει ένα παρτέρι με βότανα και οι κηπουροί μάς μιλούν για τις θεραπευτικές ιδιότητες του μελισσόχορτου.

Το καρποφόρο σου: το καρποφόρο του κήπου είναι η λεμονιά και ο Μάκης, μας δείχνει τη συνταγή της μαμάς του για λεμονάδα με μελισσόχορτο. 

Το φυτό της ημέρας: φυτό ημέρας είναι η αγγελική, ιδανικό φυτό για πλούσιες μπορντούρες και πολύ εύκολο στη συντήρηση του.

Τα φυτά εσωτερικού χώρου: οι Κηπουροί του MEGA, δωρίζουν στη Ζωή ένα φιλόδεντρο, φυτό εσωτερικού χώρου για καθαρή ατμόσφαιρα στο σπίτι.

Σκηνοθεσία: Περικλής Βούρθης, Δημήτρης Σταματόπουλος

 Αρχισυνταξία: Ιφιγένεια Κολλάρου 

Εκτέλεση Παραγωγής: STUDIO ATA-FULL MOON ENTERTAINMENT

www.megatv.com/oikipouroi

www.facebook.com/kipouroitouMega

http://twitter.com/kipouroitoumega

www.youtube.com/Megatvweb