ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΙΧΩΣ ΤΕΛΟΣ

ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ 

Τίτλος: «ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΙΧΩΣ ΤΕΛΟΣ»

Περίληψη: Μια μοναδική και σπάνια μουσική παράδοση στην Ελλάδα, που έχει ως αφετηρία τον 19ο αιώνα, έρχεται στην εκπομπή «Ορίζοντας» του Σωτήρη Δανέζη  στο MEGA.
Ο «Ορίζοντας» γεμίζει από τη μουσική και την πλούσια ιστορία των τριών παλαιότερων Φιλαρμονικών της Κέρκυρας που συμμετέχουν μαζί με άλλες 15 μπάντες του νησιού και περίπου 2.500 μουσικούς στις εκδηλώσεις για τη Μ. Εβδομάδα στο νησί των Φαιάκων.

Οι δημιουργοί του «Ορίζοντα» παρακολουθούν τις πρόβες και μιλούν με μικρούς και μεγάλους μουσικούς από τη Φιλαρμονική Εταιρεία Κέρκυρας (έτος ιδρύσεως 1840), τη Φιλαρμονική Εταιρεία «Μάντζαρος» (έτος ιδρύσεως 1890) και τη Φιλαρμονική Γαστουρίου «Ομόνοια» (έτος ιδρύσεως 1898).

Στην εκπομπή με τίτλο «Μουσική Δίχως Τέλος» εμφανίζονται παππούς, κόρη και εγγονός, όλοι μουσικοί,  ένας «βιρτουόζος» μηχανικός μοτοσυκλετών, ο 87χρονος σαξοφωνίστας που έγινε γνωστός για τη συνεργασία του, επί σειρά ετών, με τον Γιώργο Κατσαρό, ο μαέστρος που υπήρξε μέλος της ορχήστρας του Μάνου Χατζιδάκι και πολλοί άλλοι εραστές της τέχνης της μουσικής που πλαισιώνουν τα μουσικά σύνολα της Κέρκυρας.

Ο φακός καταγράφει τις προετοιμασίες των τριών Φιλαρμονικών για τις ημέρες του Πάσχα και ακολουθεί μία από τις τρεις μπάντες από τις πρόβες στο χωριό ως τη μεγάλη συναυλία στην Αθήνα με την Μαρινέλλα…

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
ΕΡΕΥΝΑ – ΣΕΝΑΡΙΟ: Σωτήρης Δανέζης
ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΞΙΑ – ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Ιωάννα Λουλούδη
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Τάνια Γεωργουπλή, Ηλιάνα Δανέζη
ΜΟΝΤΑΖ: Κώστας Χριστακόπουλος, Παύλος Κοντογιώργης
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Φάνης Καραγιώργος
ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΜΟΥΣΙΚΗ: Γιώργος Μαγουλάς
ΓΡΑΦΙΚΑ: Κωνσταντίνος Καποτάς
ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Λίτσα Δελή
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ:  Γιάννης Χαριτίδης