ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ 

Τίτλος: Οι «’Αλλοι» ‘Ανθρωποι

Περίληψη: Τη γνησιότερη μορφή του υπαρκτού ανθρωπισμού μέσα από οκτώ άγνωστες ή λιγότερες γνωστές ιστορίες παρουσιάζει την στο MEGA ο «Ορίζοντας» του Σωτήρη Δανέζη, με τίτλο «Οι ‘Αλλοι ‘Ανθρωποι».

«Οι ‘Αλλοι ‘Ανθρωποι» είναι ιστορίες από την Ελλάδα της αλληλεγγύης: από το χωραφάκι των ανέργων, στον γιατρό των φτωχών και από τον μάγειρα του δρόμου, στον κομμωτή των αστέγων.

Ο «Ορίζοντας» συναντά τον γιατρό Γιώργο Βήχα στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού και τον «μάγειρα» Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο στην κοινωνική κουζίνα «Ο άλλος ‘Ανθρωπος». Μπαίνει στο «Καταφύγιο Αγάπης» και στα λουτρά των αστέγων που έφτιαξε ο Κωνσταντίνος Βιταλάκης και μιλάει με τον κομμωτή Σάββα Σαβριάδη.

Βρίσκει ανάμεσα στις πολυκατοικίες τον Δημοτικό Λαχανόκηπο Αγίου Δημητρίου, που οργάνωσε η Κατερίνα Ασημακοπούλου και καλλιεργούν τα λαχανικά τους η Ιωάννα και ο Θανάσης. Γνωρίζει τις γυναίκες του «Πλέκουμε Αλληλεγγύη», που φτιάχνουν σκουφάκια και γάντια για προσφυγόπουλα και ακούει μουσική, που έρχεται από το Κοινωνικό Ωδείο Βύρωνα. Ακολουθεί εθελοντές του «Μπορούμε», που συγκεντρώνουν φρούτα και λαχανικά από τη λαϊκή του Γκύζη και μαθαίνει κάτι καινούργιο…τι σημαίνει να παραγγέλνεις έναν «Καφέ σε Αναμονή»!

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
ΕΡΕΥΝΑ – ΣΕΝΑΡΙΟ
: Σωτήρης Δανέζης
ΑΡΧΙΣΥΝΤΑΞΙΑ – ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Ιωάννα Λουλούδη
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Τάνια Γεωργουπλή, Ηλιάνα Δανέζη, Κατερίνα Καλού
ΜΟΝΤΑΖ: Κώστας Χριστακόπουλος, Παύλος Κοντογιώργης
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Φάνης Καραγιώργος
ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ ΜΟΥΣΙΚΗ: Γιώργος Μαγουλάς
ΓΡΑΦΙΚΑ: Κωνσταντίνος Καποτάς
ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Λίτσα Δελή