ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ 

Οι απαντήσεις για την οικονομία

Περίληψη: Τι θα γίνει με τις καταθέσεις στις τράπεζες; ‘Εχουν πετρέλαιο οι ελληνικές θάλασσες; Τι θα σήμαινε η επιστροφή στη δραχμή; Ποιοι συνεχίζουν να μην πληρώνουν φόρο; Πόσα λεφτά βγήκαν στο εξωτερικό;
Σε αυτά τα ερωτήματα και σε όλα τα άλλα που απασχολούν σήμερα την κοινωνία θα προσπαθήσουν να απαντήσουν οι «Πρωταγωνιστές».
Ο Σταύρος Θεοδωράκης συνομιλεί με ειδικούς της οικονομίας αλλά και με ανθρώπους που διαμορφώνουν την κοινή γνώμη.
Συγκεκριμένα στον Σταύρο Θεοδωράκη μεταξύ άλλων μιλούν οι:
Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ, επικεφαλής των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο ο οποίος απευθύνει από ένα μήνυμα σε όλους τους ‘Ελληνες πολιτικούς ηγέτες ξεχωριστά. Γιάνης Βαρουφάκης, οικονομολόγος : «Εμείς στην Ελλάδα έχουμε την τάση να θεωρούμε τους εαυτούς μας πολύ σπουδαίους. Δεν  είμαστε τόσο σημαντικοί». Γιάννης Γρηγορίου,  δ/ντης ‘Ερευνας και Παραγωγής των Ελληνικών Πετρελαίων: «Τους τελευταίους μήνες ακούμε μια έντονη φημολογία, μύθους ολόκληρους για τεράστια κοιτάσματα στην Ελλάδα. Δυστυχώς δεν είναι η πραγματικότητα».
Αρίστος Δοξιάδης, οικονομολόγος – επιχειρηματίας : «’Ενα εκατομμύριο άνθρωποι πρέπει να αλλάξουν δουλειά».
Γιάννης Δραγασάκης, πρώην αν. υπουργός Εθνικής Οικονομίας: «Η αριστερά μπορεί να κάνει πολλά πέρα από διαδηλώσεις. Να επινοήσει νέες μορφές οικονομίας».
Παντελής Καψής, δημ/φος «Το Βήμα»: «Να το σώσουμε το καράβι για να προστατέψουμε τα παιδιά μας από τις συνέπειες αυτής της ιστορίας».
Πάσχος Μανδραβέλης, δημ/φος «Καθημερινή»: «Εάν συνεχίσουμε έτσι, θα δούμε κάποια στιγμή σε χώρες της Ευρώπης «Προσεχώς Ελληνίδες». Ας θυμηθούμε τις επιγραφές «Προσεχώς Βουλγάρες», ας θυμηθούμε Ουκρανές, ας θυμηθούμε Μολδαβές» .
Γιάννης Στουρνάρας,  γενικός διευθυντής IOBE: «Σε μία χώρα που δεν έχει επαρκή δημόσια διοίκηση παίζει μεγάλο ρόλο η ποιότητα, η μόρφωση, η εξωστρέφεια των κυβερνώντων και δυστυχώς έχω να πω σε σχέση με την εμπειρία μου της δεκαετίας του 90, η ποιότητα αυτή έχει πέσει σήμερα σημαντικά και εξηγεί σε μεγάλο βαθμό γιατί έχουμε φτάσει εδώ».
Νίκος Χριστοδουλάκης,  πρώην υπουργός Εθνικής Οικονομίας : «Εάν κάθε φορά που αλλάζει υπουργός δημοσιευόταν ο τόπος καταγωγής αυτών που διορίστηκαν στη θητεία τους, θα καταλάβαιναν όλοι πώς έχουν γίνει τα ρουσφέτια και θα ήταν πολύ εύκολο στον καθένα να κατευθύνει την οργή του».