ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΜΦΥΛΙΟ

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ 

Τίτλος: Θέλετε να μιλήσουμε για εμφύλιο;

Περίληψη: Εμφύλιος, πολιτικοί, τηλεόραση, φασισμός, μαχαίρωμα, τρομοκρατία, επανάσταση. Οι 7 επίκαιρες αυτές λέξεις απασχολούν τους «Πρωταγωνιστές» στο MEGA. Καλεσμένοι, ο φιλόσοφος Στέλιος Ράμφος και ο συγγραφέας Θανάσης Βαλτινός, δύο διανοούμενοι που έζησαν τον πραγματικό εμφύλιο του 1946 – ’49.

Στο πλαίσιο της εκπομπής θα προβληθεί, για πρώτη φορά στην τηλεόραση, συνέντευξη που έδωσε ο Λεωνίδας Κύρκος στον Σταύρο Θεοδωράκη δύο μήνες πριν πεθάνει. Η συνέντευξη που είναι και η τελευταία που έδωσε ο ιστορικός ηγέτης της αριστεράς, έγινε στις 17 Ιουνίου του 2011 στο σπίτι του στην Καλλιδρομίου, στα Εξάρχεια. Η βία, τα γιαουρτώματα, τα Δεκεμβριανά αλλά και ο Αλέξης Τσίπρας και ο Μάνος Χατζιδάκις «πρωταγωνιστούν» στη συζήτηση με τον Λεωνίδα – έτσι ήθελε να τον αποκαλούν σύντροφοι και φίλοι.

Στην εκπομπή μιλούν επίσης:

  • ο πολυβραβευμένος φωτορεπόρτερ-δημοσιογράφος Γιάννης Κόντος που εικόνες του έχουν δημοσιευθεί στα μεγαλύτερα διεθνή και ελληνικά έντυπα, μεταξύ των οποίων οι «The New York Times», «Time», «Stern», «Le Monde», «El Pais», «Guardian»).
  • η Στεφανία Γουλιώτη που αυτόν τον καιρό ετοιμάζεται για την πρεμιέρα του έργου «Αστερισμοί», σε σκηνοθεσία του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, στην Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου του Νέου Κόσμου.
  • o δημοσιογράφος Φώτης Βαλλάτος, συνιδρυτής ηλεκτρονικού περιοδικού.