ΞΕΝΟΙ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΕΣ

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ 

Τίτλος: Η ζωή και τα έργα των ξένων ανταποκριτών στην Αθήνα

Περίληψη: Με αφορμή την παγκόσμια συζήτηση για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, οι «Πρωταγωνιστές» την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2010 στις 23.50 στο MEGA, συναντούν τους ξένους ανταποκριτές που ζουν στην Αθήνα και αυτές τις ημέρες μας «κρίνουν» με τα ρεπορτάζ τους.

Στην εκπομπή μεταξύ άλλων μιλούν:

Η Ανδριάνα Φλόρες, ανταποκρίτρια του ισπανικού πρακτορείου ειδήσεων. Κατάγεται απ’ τη Χιλή, ήρθε στην Αθήνα για έναν έρωτα. Παντρεύτηκε ‘Ελληνα, έκανε παιδί και συμπληρώνει φέτος 30 χρόνια στην Ελλάδα. 

Η Ανζελίκ Κουρούνης, ανταποκρίτρια για 5 γαλλόφωνες χώρες. Γεννήθηκε στο Παρίσι από Καλύμνιους γονείς, εγκαταστάθηκε στην Αθήνα, πριν 20 χρόνια μαζί με τον Γάλλο σύντροφό της. Σήμερα ζουν στην Κυψέλη, έχουν 3 παιδιά και επιμένουν να μην παντρεύονται. 

Ο Στέλιος Μπερμπεράκης, ανταποκριτής τουρκικών μέσων (εφημερίδας Sabah, BBC World Service, κανάλι ΝΤV). Κωνσταντινοπολίτης που ήρθε στην Αθήνα για να γίνει ναυπηγός αλλά τα τουρκικά του τον έκαναν δημοσιογράφο. Από τότε έχουν περάσει 35 χρόνια.    

Η Ανθή Καρασσάβα που εργάζεται για αμερικανικά μέσα. Μεγάλωσε στη Νέα Υόρκη με γονείς ‘Ελληνες και ήρθε στην Ελλάδα όταν τελείωσε τις σπουδές της. Από τότε ζει και εργάζεται στην Αθήνα, αγαπάει την ιππασία και τις βόλτες στην Πλάκα.