ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ 

Τίτλος: Οι γυναίκες της εξουσίας

Περίληψη: Τρεις γυναίκες υπουργούς  -την Κατερίνα Μπατζελή,  υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, την Τίνα Μπιρμπίλη, υπουργό Περιβάλλοντος και την ‘Αντζελα Γκερέκου,  υφυπουργό Τουρισμού- συναντούν οι «Πρωταγωνιστές» την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010, στις 23.30 στο MEGA. 

Οι κάμερες της εκπομπής ακολουθούν τις τρεις υπουργούς στα γραφεία τους αλλά και σε άλλες δραστηριότητές τους, προσπαθώντας να ανακαλύψουν αν υπάρχει γυναικείος τρόπος στην άσκηση της πολιτικής.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης συναντά την Κατερίνα Μπατζελή στην κουζίνα του σπιτιού της, στο Νέο Ηράκλειο όπου μένει μαζί με τον 14 χρονο γιο της Δάνο.

Η συνάντηση με την Τίνα Μπιρμπίλη έγινε στο γραφείο της, στους Αμπελόκηπους, μεσάνυχτα Παρασκευής. Η υπουργός απαρίθμησε αυτά που θα προσπαθήσει να αλλάξει στην Αθήνα και μίλησε για τις αξίες που υπερασπίζεται στην προσωπική της ζωή.

Η  ‘Αντζελα Γκερέκου αφού παρακολούθησε την παράσταση «Δον Ζουάν» του Μολιέρου, στο Εθνικό Θέατρο, παρουσίασε στους «Πρωταγωνιστές» τα σχέδιά της για τη φετινή τουριστική περίοδο. Επίσης έκανε λόγο για τους συμβιβασμούς που υποχρεώνεται να κάνει μια πολιτικός, όταν είναι σύζυγος και μητέρα.