ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ;

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

Τίτλος: «Είναι όλοι αυτοί ‘Ελληνες;»

Περίληψη: Μια εκπομπή για τους «Νέους ‘Ελληνες» θα παρουσιάσουν οι «Πρωταγωνιστές», την Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2010, στις 23.40 στο MEGA.

Με αφορμή τη συζήτηση περί ελληνικής ιθαγένειας ο Σταύρος Θεοδωράκης συναντά ανθρώπους που -είτε οι ίδιοι είτε οι γονείς τους- δεν γεννήθηκαν στην Ελλάδα, ζουν όμως και δημιουργούν εδώ.

Μεταξύ άλλων στην εκπομπή μιλούν :

Ο Ντανιέλ Μπατίστα ο οποίος το 1994 έγινε ο πρώτος μαύρος ποδοσφαιριστής που συμμετείχε στην Ελληνική Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου. Ο Μπατίστα, απαντά στον βουλευτή του ΛΑΟΣ κ. Ανατολάκη- πρώην ποδοσφαιριστή, ο οποίος πρόσφατα είπε ότι θα ήθελε, να μην είχε παίξει ο μαύρος  Μπατίστα στην Εθνική Ελλάδος.  

Ο Αναστάζ Κόζντινε, ο Αλβανός συμπρωταγωνιστής του Αντώνη Καφετζόπουλου στην ταινία «Ακαδημία Πλάτωνος» (του Φίλιππου Τσίτου). Η κάμερα συνάντησε τον Αναστάζ Κόζντινε στην οικοδομή που εργάζεται στο Κορωπί.

Η 20χρονη Σομαλή Φορτούν ( στα ελληνικά το όνομά της σημαίνει τύχη) που η ίδια, εδώ και ένα χρόνο, μαζί με τα δύο της παιδιά παραμένει έγκλειστη σε ένα άθλιο δωμάτιο μιας πολυκατοικίας προσφύγων.

Η Ρουμάνα βολεϊμπολίστρια Ρούξι Ντουμιτρέσκου, αρχηγός της ομάδας του ΠΑΟ

Η μαθήτρια του Λυκείου Καισαριανής Αμορέλα Ολλώνη η οποία γεννήθηκε στην Αλβανία και κράτησε την ελληνική σημαία στην παρέλαση της 28ης  Οκτωβρίου.

Η Νατάλια, την οποία έφεραν στην Ελλάδα τα κυκλώματα Trafficking. Η Νατάλια, ξεπλήρωσε τους «αγαπητικούς της» και τώρα εργάζεται νόμιμα ως πόρνη.

Επίσης, η κάμερα της εκπομπής παρακολουθεί τις Κουβανές αδελφές, Κάτια και Αρλίν Γκονζάλες που παίζουν μουσική και τραγουδούν, τη Μαρία Καλαγκμπόρ- μοντέλο από τη Νιγηρία, τη Βίνα Σαουχάν- Τζοτζολάκη που κατάγεται από την Ινδία, τη Μαρία Μπαγκμπούλος από τις Φιλιππίνες.