ΙΚΑΡΙΑ

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

Οι Πρωταγωνιστές κλείνουν τη φετινή χρονιά χορεύοντας ικαριώτικο

Περίληψη: Τα πανηγύρια της Ικαρίας και τα μυστικά της ευτυχίας παρουσιάζουν οι «Πρωταγωνιστές» στο MEGA. Συνεργάτες της εκπομπής έμειναν στο νησί 6 ημέρες και κατέγραψαν τα δυο μεγάλα πανηγύρια του Ιουνίου στα χωριά Τραπάλου και Δρούτσουλα, πριν φθάσουν οι καλοκαιρινές καραβιές με τους «ξένους».

Στον Σταύρο Θεοδωράκη μεταξύ άλλων μίλησαν:
– Ο φωτογράφος του νησιού Χρήστος Μαλαχίας που ανοίγει το αρχείο του και δείχνει στο φακό της εκπομπής την ιστορία των πανηγυριών στο νησί από το 1890!
– Η Σαμπρίνα από την Αυστρία που πηγαίνει κάθε χρόνο στο νησί για εναλλακτική ψυχοθεραπεία και διαλογισμό.
– Η μαγείρισσα Ελένη Καρίμαλη που αποκαλύπτει ότι «το μυστικό της μακροζωίας βρίσκεται στην κουζίνα της γιαγιάς».
– Ο γνωστός Αργύρης Τσακαλίας που ξεναγεί τους "Πρωταγωνιστές" στη «βάση της αθανασίας» του.
– Ο βιολιστής Λευτέρης Πούλης, ο γνωστός Σκάτζακας, που έχει γυρίσει ολόκληρο τον κόσμο και τα καλοκαίρια παίζει στα πανηγύρια από τανγκό και βαλς μέχρι τσάμικο και τσιφτετέλι.
– Η Σοφία, κόρη μεταναστών, που μεγάλωσε στον Καναδά και ο έρωτας για έναν πυροσβέστη του νησιού τη γύρισε στο χωριό των γονιών της.
– Η ηθοποιός Τζένη Μπότση που κατάγεται από το νησί και από παιδί χορεύει στα πανηγύρια.
– Ο δημοσιογράφος Γιώργος Βιτσαράς που άφησε στα 27 του χρόνια την Αθήνα και παραδέχεται ότι «αυτό που λείπει σήμερα από την Ικαρία είναι το μέτρο».

ΥΓ: Στο ταξίδι στην Ικαρία συμμετείχε όλη η ομάδα των "Πρωταγωνιστών" (δημοσιογράφοι, οπερατέρ, ηχολήπτες, παραγωγή) «γιορτάζοντας» έτσι το κλείσιμο μιας δημιουργικής χρονιάς.