ΤΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΑ ΜΩΡΑ ΤΟΥ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

«Τα εγκαταλελειμμένα μωρά του νοσοκομείου Αλεξάνδρα – 11 συγκλονιστικές ιστορίες»

Περίληψη: Οι «Πρωταγωνιστές» στο MEGA παρουσιάζουν τις περιπέτειες των βρεφών που μεγαλώνουν στο μεγαλύτερο δημόσιο μαιευτήριο της χώρας, εγκαταλελειμμένα ή αφημένα προσωρινά από τους γονείς τους. Ο Σταύρος Θεοδωράκης συνομιλεί με δύο γυναίκες που «πρωταγωνιστούν» σε δύο χαρακτηριστικές υποθέσεις εγκατάλειψης:
–     Την Πηγή, μια ανήλικη μητέρα από ένα χωριό της Πελοποννήσου. Επισκέπτεται και ταΐζει καθημερινά το μωρό της το οποίο αναγκαστικά έχει αφήσει στο μαιευτήριο, αφού οι γονείς της αρνούνται να τη δεχτούν πίσω με το παιδί της. 
–     Την Ειρήνη που πριν λίγα χρόνια, άφησε στο «Αλεξάνδρα» την κόρη της, καθότι τόσο αυτή όσο κι ο πατέρας του παιδιού, ήταν χρήστες ναρκωτικών ουσιών και η Κοινωνική Υπηρεσία εκτίμησε ότι δεν θα μπορούσαν να φροντίσουν το μωρό.
Το προσωπικό του «Αλεξάνδρα» αφηγείται στην κάμερα τις ιστορίες και άλλων μωρών που εγκαταλείφθηκαν στο μαιευτήριο. Ανάμεσα τους και η ιστορία ενός αγοριού που γεννήθηκε με μια μικρή δυσμορφία στο πρόσωπο και οι γονείς του το εγκατέλειψαν λέγοντας στους γιατρούς «εγχειρίστε το, να δούμε πως θα γίνει και μετά θα αποφασίσουμε αν θα το πάρουμε».
Η εκπομπή παρακολουθεί την πορεία των «εγκαταλελειμμένων» παιδιών, τα περισσότερα εκ των οποίων καταλήγουν σε ιδρύματα ή στο Κέντρο Βρεφών Μητέρα. Ανάμεσα τους και «ο τυχερός Κάρολος» που γεννήθηκε από Ευρωπαία μητέρα και Αφρικανό πατέρα και σήμερα μεγαλώνει ευτυχισμένος με την Εύη και τον Φίλιππο Παπαγεωργίου.
Στην εκπομπή μιλούν, επίσης, στελέχη από τις ιατρικές και κοινωνικές υπηρεσίες του νοσοκομείου «Αλεξάνδρα» αλλά και του Κέντρου Βρεφών Μητέρα.