ΜΕ ΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΣΤΟΝ ΑΗ ΣΤΡΑΤΟ

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

«Με το Πολεμικό Ναυτικό στον ‘Αη Στράτη»
«6 φρεγάτες, 2 υποβρύχια, 4 ελικόπτερα, 10 πυραυλάκατοι, 2 κάμερες και
ένας δημοσιογράφος»

Περίληψη: Τι αληθινά συμβαίνει τις νύχτες στο Βόρειο Αιγαίο; Τι λένε για τους Τούρκους τα πληρώματα των πολεμικών πλοίων; Πώς είναι η συνύπαρξη αντρών και γυναικών στις φρεγάτες; Πόσο μόνοι αισθάνονται οι 210 κάτοικοι του ‘Αη Στράτη;  Σε αυτά κι άλλα ερωτήματα θα προσπαθήσουν να απαντήσουν οι «Πρωταγωνιστές» με τον Σταύρο Θεοδωράκη στο MEGA.
‘Υστερα από άδεια του υπουργείου Εθνικής Αμύνης, το τηλεοπτικό συνεργείο της εκπομπής (οι οπερατέρ Χριστόφορος Γεωργούτσος και Φάνης Καραγιώργος, η δημοσιογράφος ‘Αννα Παπανικόλα και ο Σταύρος Θεοδωράκης) παρακολούθησε την άσκηση του Πολεμικού Ναυτικού «Αστραπή» που πραγματοποιήθηκε στο Αιγαίο από τις 19 έως τις 23 Ιανουαρίου 2009, καταγράφοντας «πολεμικές σκηνές» αλλά και στιγμές χαλάρωσης, μετά το πέρας των συναγερμών.
Ο Σταύρος Θεοδωράκης, αφού έζησε 3 μέρες στη φρεγάτα «Σαλαμίς», αποβιβάστηκε στον ‘Αη Στράτη, ένα νησί που γίνεται πρωτοσέλιδο κάθε φορά που υπάρχει «κρίση» στο Αιγαίο. Επισκέφθηκε το σχολείο όπου σε κάθε τάξη υπάρχουν ένας, δύο ή το πολύ τρεις μαθητές, μίλησε με τον κοινοτάρχη, τους ψαράδες και τις γυναίκες του νησιού.