Μαγνησία: Ξηρασία & διακοπές ρεύματος υπαίτιες για τη σαλμονέλα στο δίκτυο ύδρευσης

Την ξηρασία και τις διακοπές ρεύματος «βλέπουν» ως υπαίτιες για τη σαλμονέλα στο νερό των χωριών της Μαγνησίας οι ειδικοί.

Το μικρόβιο εντοπίστηκε σε μια από τις τρεις γεωτρήσεις, η δεύτερη είναι καθαρή και η τρίτη με μικροβιακό φορτίο, με το αίτιο να είναι υπό διερεύνηση.

Υπό έλεγχο πλέον θα βρεθούν και οι γεωτρήσεις όμορων χωριών μετά από απόφαση των Αρχών. Τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας ανέρχονται πλέον 121. Σήμερα, σε Ριζόμυλο και Στεφανοβίκειο υπάρχει διακοπή της υδροδότησης, η οποία θα διαρκέσει για 12 ώρες, προκειμένου να γίνει καθαρισμός και απολύμανση του δικτύου.

Σε απόγνωση οι κάτοικοι

Την ίδια στιγμή, σε μαρτύριο έχει εξελιχθεί η καθημερινότητα των κατοίκων σε Στεφανοβίκειο και Ριζόμυλο, καθώς εδώ και μέρες το νερό είναι ακατάλληλο για κάθε χρήση.

Πολίτες και επιχειρηματίες αναζητούν λύσεις για να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες τους.

Η ταλαιπωρία των κατοίκων θα συνεχιστεί για τουλάχιστον μια εβδομάδα ακόμη, έως ότου απολυμανθεί το δίκτυο και οι έλεγχοι δείξουν ότι δεν υπάρχει πλέον κίνδυνος μόλυνσης.

Άλλα Στιγμιότυπα

Ενημέρωση

Πρόσφατα video

Mega Stories

Mega Stories

Οι υδάτινες ιστορίες της Εθνικής Πόλο Γυναικών

Απόρρητο