Ελλάδα

Σταύρος Ψυχάρης: Σε κλίμα οδύνης & συγκίνησης το τελευταίο «αντίο»

04.08.2022 | 20:31 Eνσωμάτωση

Στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών πραγματοποιήθηκε σήμερα η κηδεία του εκδότη και δημοσιογράφου Σταύρου Ψυχάρη.

Σε κλίμα οδύνης και συγκίνησης, συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες είπαν το τελευταίο «αντίο» στον Σταύρο Ψυχάρη που συνέδεσε άρρηκτα το όνομά του με τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη.

Το παρών έδωσε πλήθος δημοσιογράφων, ενώ εκπρόσωποι του πολιτικού, δημοσιογραφικού και επιχειρηματικού κόσμου έστειλαν στεφάνια και συλλυπητήρια μηνύματα.

Μεταξύ αυτών ήταν ο Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο επιχειρηματίας Βαγγέλης Μαρινάκης, ο όμιλος ALTER EGO MEDIA, το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής και ο υφυπουργός Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς, οι επιχειρηματίες Βαρδινογιάννης, Μυτιληναίος και Μπόμπολας και ο εκδότης Γιάννης Κουρτάκης.

Τραγικές φιγούρες, η οικογένειά του, η σύζυγός του Χριστίνα Τσούτσουρα, οι δυο γιοι του Ανδρέας και Παναγιώτης από τον πρώτο του γάμο και οι κόρες του Χριστίνα και Σοφία από τον δεύτερο.

Στην εξόδιο ακολουθία του παραβρέθηκαν επίσης οι πρώην υπουργοί Πέτρος Μολυβιάτης και Πέτρος Ευθυμίου αλλά και η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου.

Τον Σταύρο Ψυχάρη αποχαιρέτησαν οι διευθυντές των εφημερίδων «Τα ΝΕΑ» και «Το ΒΗΜΑ», Γιώργος Μαντέλας και Αντώνης Καρακούσης.

Ο Σταύρος Ψυχάρης διετέλεσε πρόεδρος του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη από το 2009 έως το 2017. Τον τελευταίο καιρό είχε αποσυρθεί στο σπίτι στο Πόρτο Ράφτη όπου άφησε την τελευταία του πνοή στον ύπνο στις 2 Αυγούστου, σε ηλικία 77 ετών.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 04/08/2022