Κόσμος

Βρετανία: Αγωνία για 12χρονο που βρίσκεται σε κώμα μετά από διαδικτυακή πρόκληση

04.08.2022 | 20:22 Eνσωμάτωση

Στο επίκεντρο των βρετανικών ΜΜΕ είναι τις τελευταίες ημέρες η ιστορία του Άρτσι Μπάτερσμπι, ενός 12χρονου αγοριού που βρίσκεται σε κώμα εδώ και τέσσερις μήνες μετά τη συμμετοχή του σε διαδικτυακή πρόκληση.

Ήταν 7 Απριλίου όταν η μητέρα του Άρτσι εντόπισε τον γιο της αναίσθητο στο δωμάτιό του στο σπίτι τους στο Σάουθεντ του Έσσεξ. Ήταν ένα παιδί γεμάτο υγεία και ζωντάνια.

Η Χόλι πιστεύει ότι ο 12χρονος είχε λάβει μέρος σε μια διαδικτυακή πρόκληση. Σε συνέντευξή της περιγράφει την στιγμή που βρήκε τον γιο της αναίσθητο.

«Έτρεξα προς αυτόν. Φώναξα Άρτσι, τα χείλη του είχαν αλλάξει χρώμα, είχαν γίνει μωβ αλλά ήταν ζεστός».

Ο Archie έπεσε σε κώμα και έκτοτε δεν έχει ανακτήσει τις αισθήσεις του.

Οι γιατροί πιστεύουν ότι ο μικρός Archie Battersbee είναι εγκεφαλικά νεκρός και η κατάστασή του είναι μη αναστρέψιμη, αποφασίζοντας να κόψουν τη μηχανική υποστήριξη.

Οι γονείς του όμως πιστεύουν πως απλά χρειάζεται περισσότερο χρόνο.

«Το πιστεύω. Το ένστικτό μου, μου λέει ότι καταλαβαίνει και μου λέει ‘δώσε μου χρόνο μαμά, να αποδείξω σε όλους ότι είμαι εδώ. Απλά σε παρακαλώ δώσε μου χρόνο’».

Θέλοντας να κερδίσουν χρόνο κατέφυγαν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο προσπαθώντας να ανατρέψουν την απόφαση των γιατρών. Προσπάθεια όμως που απέβη άκαρπη.

«Δεν πιστεύω ότι αξίζει σε κανέναν αυτό. Κάτι πρέπει να γίνει. Όλο αυτό αποτελεί διάκριση απέναντι στα άτομα με ειδικές ανάγκες. Είναι ντροπή. Ντροπή».

Αυτό που ζητούν τώρα οι γονείς του, είναι ο 12χρονος Άρτσι να μην πεθάνει στο νοσοκομείο και υπέβαλαν αίτηση να μεταφερθεί σε ξενώνα για να περάσει εκεί τις τελευταίες του ώρες.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 04/08/2022