Κόσμος

Κεντάκι: Δεκάδες αγνοούμενοι και 28 νεκροί από τις πλημμύρες

01.08.2022 | 13:25 Eνσωμάτωση

Δραματικές ώρες περνούν οι κάτοικοι του ανατολικού Κεντάκι, αφού η καταστροφή που υπέστησαν από τις πλημμύρες είναι ολοκληρωτική.

Ολική καταστροφή. Το ανατολικό Κεντάκι καλύφθηκε από νερά και λάσπες.

Οι καταρρακτώδεις βροχές υπερχείλισαν τα ποτάμια και μέσα σε λίγη ώρα οι σαρωτικοί χείμαρροι έφτασαν σε κατοικημένες περιοχές.
Ολόκληρες κοινότητες βρίσκονται κάτω από το νερό.

Οι νεκροί έφτασαν τους 28, ανάμεσά τους τέσσερα αδελφάκια ενώ οι αγνοούμενοι είναι δεκάδες.

Το δράμα των κατοίκων δεν έχει τέλος. Το ανατολικό Κεντάκι κηρύχθηκε σε κατάσταση φυσικής καταστροφής.

Ο κυβερνήτης Άντι Μπεσίρ παραδέχεται πως ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί: «Έχουμε καταστραφεί από ιστορικές πλημμύρες στο ανατολικό Κεντάκι που έχουν κοστίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 26 κατοίκους. Γνωρίζουμε για επιπλέον νεκρούς που έχουμε εντοπίσει, όμως αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε τους θανάτους».

Συνεργεία έρευνας και διάσωσης πηγαίνουν πόρτα-πόρτα για να εντοπίσουν θύματα των πλημμυρών, οι οποίες θεωρούνται οι πιο καταστροφικές που έχουν πλήξει ποτέ το Κεντάκι.

Αφού έβρεξε καταρρακτωδώς για πολλές ώρες, η έντονη βροχόπτωση ξανάρχισε έπειτα από ένα μικρό διάλειμμα.

Κάποιες ορεινές περιοχές παραμένουν απρόσιτες, οι τηλεπικοινωνίες έχουν καταρρεύσει οπότε είναι δύσκολο να μάθει κανείς τι απέγιναν αυτοί οι κάτοικοι.

Η οικονομία των κοινοτήτων που επλήγησαν από τις πλημμύρες είχε ήδη υποστεί σκληρό χτύπημα από την παρακμή των ορυχείων της περιοχής.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 01/08/2022