Ελλάδα

Αθήνα: Σωτήρια παρέμβαση από άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ για βρέφος 22 ημερών

01.08.2022 | 20:27 Eνσωμάτωση

Επιχείρηση για τη σωτηρία ενός μωρού 22 ημερών στήθηκε από την αστυνομία.

Οι άνδρες της Άμεσης Δράσης και της ομάδας ΔΙΑΣ μόλις έχουν σώσει τη ζωή ενός βρέφους 22 ημερών. Μέσα σε ελάχιστο χρόνο, από τη δυτική Αττική έφτασαν στο νοσοκομείο Παίδων παραδίδοντας το κοριτσάκι στους γιατρούς.

«Από την στιγμή που πήραμε το σήμα, σε τρία λεπτά ήμασταν έξω από την οικεία παραλάβαμε τη μαμά μαζί με το νεογνό, μεταφερθήκαμε στο νοσοκομείο Παίδων με σοβαρότητα και ασφάλεια. Τους οδηγήσαμε στα επείγοντα».

Οι αστυνομικοί, με αντίπαλο τον χρόνο, ανοίγουν δρόμο σε κεντρικές αρτηρίες και προσπαθούν να φτάσουν στο νοσοκομείο Παίδων. Κρατώντας την ψυχραιμία τους κατάφεραν να φτάσουν στον προορισμό τους και να σώσουν το μωράκι που πνιγόταν.

«Το μωρό επειδή μέσα στο περιπολικό δεν αντιδρούσε καθόλου δεν ακούγαμε τίποτα και προσπαθήσαμε χτυπώντας του την πλατούλα να πάρει ανάσες. Μόλις πήγε στα χέρια των γιατρών και έβαλε τα κλάματα, ήταν σαν να είχαμε νέα γέννηση, καταλαβαίνετε το συναίσθημα».

Χάρη στην γρήγορη κινητοποίηση των αστυνομικών το βρέφος έφτασε εγκαίρως στο νοσοκομείο Παίδων, σε μόλις 11 λεπτά από το Περιστέρι, μια απόσταση 28 λεπτών.

Το χρονικό

Όλα έγιναν το βράδυ της Κυριακής όταν η μητέρα την στιγμή που θήλαζε το κοριτσάκι διαπίστωσε πως το βρέφος δεν αναπνέει. Αρχικά προσπάθησε να βοηθήσει το μωράκι της δίχως αποτέλεσμα. Τα λεπτά κυλούσαν και όλα κρέμονταν από μία κλωστή.

«Είδαμε ότι δεν υπήρχε χρόνος να περιμένουμε το ΕΚΑΒ και παραλάβανε οι συνάδελφοι του περιπολικού και ξεκινήσαμε τη συνοδεία για το Παίδων. Οι παλμοί είναι αυξημένοι σε τέτοιες περιπτώσεις και η αδρεναλίνη στα ύψη αλλά είναι δουλειά μας και δόξα τω θεώ είναι όλα καλά».

Το μικρό κοριτσάκι σώθηκε και βρίσκεται στο νοσοκομείο Παίδων όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 01/08/2022