Οικονομία

Τουρισμός: Όπου φύγει φύγει για τα νησιά

31.07.2022 | 13:12 Eνσωμάτωση

Μπορεί λόγω της εκτόξευσης των τιμών των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, αλλά και του κόστους των ξενοδοχείων, λίγοι πλέον να επιλέγουν πολυήμερες διακοπές, όμως πολλοί αποφασίζουν να φύγουν έστω και την τελευταία στιγμή για ένα διήμερο.

Τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουλίου και η «έξοδος» κορυφώνεται….

«Αν πάμε διακοπές; Πάμε για τρεις μέρες στην Αίγινα…», λένε ενθουσιασμένοι οι πολίτες, έτοιμοι για ξεκούραση και μπάνια.

Μπορεί οι τιμές στα ακτοπλοϊκά, στη διαμονή αλλά και στα καύσιμα να έχουν ανέβει, όμως πολλοί αποφασίζουν να φύγουν από τις πόλεις ακόμα και για μόλις 24 ώρες.

«Πάμε Αίγινα μονοήμερο, σίγουρα όλα είναι πιο ακριβά από πέρυσι, αλλά τι να κάνουμε; Διακοπές…», δηλώνουν στο MEGA οι εκδρομείς.

Οι αυξημένες τιμές ωστόσο, κάνουν ακόμα και αυτούς που διατηρούν εξοχικά στους κοντινούς προορισμούς να μην μπορούν να πάνε για πολλές ημέρες.

«Η αύξηση στα ακτοπλοϊκά είναι τέτοια που μας κάνει να μην μπορούμε να πάμε κάθε Σαββατοκύριακο και απορώ πως όλοι αυτοί πάνε. Έχω δει διαφορά κι έχουμε δει και στις τιμές και στα εστιατόρια και σε κάθε είδος…» , αναφέρει ένας πολίτης, διατηρώντας παράλληλα τον προβληματισμό του.

Από το λιμάνι του Πειραιά αναχωρούν για τα νησιά των Κυκλάδων, των Δωδεκανήσων και του Αργοσαρωνικού 29.451 επιβάτες.

Υπάρχουν κι αυτοί μοβ που επιστρέφουν από τις ολιγοήμερες διακοπές τους.

«Μόνο οι καφέδες ήταν λίγο πιο ακριβοί από εδώ αλλά εντάξει τα καταφέραμε», δήλωσε πολίτης που επέστρεψε από τις διακοπές του.

Αυξημένη η κίνηση και στις εθνικές οδούς

Και στα διόδια στις εθνικές οδούς από νωρίς το πρωί η κίνηση ήταν αυξημένη.

Βέβαια υπάρχουν κι αυτοί που πηγαίνουν για μια ανάσα δροσιάς σε κοντινούς προορισμούς και επιστρέφουν μιας και η ακρίβεια δεν αφήνει περιθώρια για διακοπές.

Κι όσοι έχουν σπίτι στην επαρχία οι διακοπές επιμηκύνονται.

Από τα διόδια της Ελευσίνας πέρασαν χθες 50.653 οχήματα και από τα διόδια των Αφιδνών 38.212.

Μαζική έξοδος

29/07/2022: Ελευσίνα, 50.653 οχήματα, Αφίδνες, 38.212 οχήματα

Η έξοδος του καλοκαιριού αναμένεται να κορυφωθεί την επόμενη εβδομάδα.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 31/07/2022