Κόσμος

Ιαπωνία: Θεαματικές εικόνες από το Φεστιβάλ Αλόγων

31.07.2022 | 13:24 Eνσωμάτωση

Στην Ιαπωνία, κλέβει την παράσταση ένα φεστιβάλ ιππασίας ηλικίας χιλίων χρόνων.

Το φεστιβάλ αλόγων και αναπαράστασης μάχης διεξάγεται κάθε χρόνο στη Μιναμισόμα της Ιαπωνίας.

Οι αγώνες ιππασίας περιλαμβάνουν περισσότερους από 300 αναβάτες με παραδοσιακές φορεσιές που προετοιμάζονται για μια αναπαράσταση μάχης.

«Το κάνω αυτό με την ελπίδα ότι μπορώ να δείξω τα αποτελέσματα της εκπαίδευσης αλόγων που έχω κάνει, να ξεκινήσω τη μάχη με ασφάλεια, να πετύχω στη μάχη και να επιστρέψω σπίτι».

Η γιορτή έχει τις ρίζες της χίλια χρόνια πριν, όταν οι ντόπιοι αιχμαλώτισαν άγρια άλογα και τα εκπαίδευσαν για στρατιωτικές ασκήσεις.

Αργεντινή

Βία Φλαμίνια στο Ακασούζο του Μπουένος Άιρες.

Ένα παγωτατζίδικο σερβίρει παγωτό χωνάκι που το ύψος του φτάνει το ένα μέτρο.

Ντόπιοι αλλά και τουρίστες παραλαμβάνουν την πυραμίδα τους με τα μάτια ορθάνοιχτα από την έκπληξη.

Υπάρχουν 50 γεύσεις παγωτού για τη θεόρατη λιχουδιά και σίγουρα το να το φας δεν είναι και το πιο απλό πράγμα στον κόσμο.

Για να γευτούν το πρωτότυπο παγωτό πολλοί πελάτες έρχονται από μακριά.

«Το μάθαμε στη Γουατεμάλα μέσω του YouTube, σκεφτήκαμε ότι ήταν φανταστικό να έχουμε δει το μεγαλύτερο παγωτό στον κόσμο και είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο».

Στην αρχή φτιάχνουν την πυραμίδα, στη συνέχεια την βυθίζουν σε λιωμένη σοκολάτα, προτού το καταψύξουν ξανά για να διατηρήσει το σχήμα του.

Μεξικό

Και όσο στην Ευρώπη τσακωνόμαστε να βάλουμε πλαφόν στην ενέργεια, στο Μεξικό εφαρμόζουν έναν πολύ απλό τρόπο για μηδενικό κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος στη μεγαλύτερη υπαίθρια αγορά της πρωτεύουσας.

Η εταιρεία ηλεκτρικής ενέργειας και η κυβέρνηση της Πόλης του Μεξικού ξεκίνησαν να εγκαθιστούν 35.000 ηλιακούς συλλέκτες ως μέρος μιας φιλόδοξης πράσινης πρωτοβουλίας με στόχο την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας για ιδία κατανάλωση.

Η εγκατάσταση έχει σκοπό να εξοικονομήσει 12.000 τόνους διοξειδίου του άνθρακα ετησίως και να παράγει έως και 27 εκατομμύρια κιλοβάτ την ώρα κάθε χρόνο.

Η πλεονάζουσα ηλεκτρική ενέργεια θα διατεθεί σε άλλους χρήστες.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 31/07/2022