Ελλάδα

Ελλάδα: Το έκτακτο σχέδιο για να αντιμετωπιστεί το ενεργειακό μπλακ άουτ

31.07.2022 | 19:51 Eνσωμάτωση

Έκτακτο σχέδιο SOS εκπονεί η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των ενεργειακών προβλημάτων κατά τη διάρκεια του δύσκολου χειμώνα.

Από αρχές Αυγούστου, η Ελλάδα δρομολογεί το δικό της πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας ξεκινώντας από τους δημόσιους χώρους.

Οι δήμοι θα κατεβάσουν διακόπτες σε σιντριβάνια, φώτα στους δρόμους, στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μνημεία.

Συγκεκριμένα, σχεδιάζεται να σβήνει η μία στις 10 λάμπες του οδοφωτισμού καθώς και τα φώτα καλλωπισμού στα αρχαιολογικά και άλλα μνημεία μετά τις 03.00 τα ξημερώματα.

Μνημεία όπως η Ακρόπολη, το Ηρώδειο, ο Ναός του Ποσειδώνα, μετά τις 03.00 τα ξημερώματα θα φωτίζονται μόνο από το φως του φεγγαριού.

Μία τέτοια κίνηση εκτιμάται ότι θα μπορούσε να μειώσει την κατανάλωση κατά 30%.

Έρχονται εκ περιτροπής διακοπές ρεύματος;

Ο υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, δήλωσε ότι οι διακοπές ρεύματος σε νοικοκυριά είναι η έσχατη λύση.

«Βεβαίως, το ύστατο μέτρο αντιμετώπισης της κρίσης είναι τα διακοπτόμενα φορτία σε οικιακούς καταναλωτές και άρα σε προστατευόμενους καταναλωτές. Τίποτα δεν μπορεί να αποκλείσει κανείς όταν μαίνεται ένας πόλεμος δίπλα μας».

Επιχείρηση «συσκότιση»

Τον δρόμο των υποχρεωτικών μέτρων για τον περιορισμό της κατανάλωσης ρεύματος άνοιξε πρώτη η Γερμανία, η χώρα με τη μεγαλύτερη εξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο, η οποία δέχεται και τις μεγαλύτερες πιέσεις.

Σύσταση της κυβέρνησής προς όλους είναι να περιορίσουν κατά τον δυνατόν την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 31/07/2022