Οικονομία

Τουρισμός: Η ενναλακτική των διακοπών με σκάφος

31.07.2022 | 20:16 Eνσωμάτωση

Μία εναλλακτική ιδέα απόδρασης είναι οι διακοπές με σκάφος.

Οι διακοπές σε σκάφος αποτελούν μία εναλλακτική πρόταση για όσους επιθυμούν να απομονωθούν, να είναι αυτόνομοι και να ζήσουν διαφορετικές εμπειρίες, ιδιαίτερα σε έναν ιδανικό τόπο, όπως η Ελλάδα.

«Κουβαλάς μαζί σου το σπίτι σου, την κουζίνα σου, τα χόμπι σου, τις δραστηριότητές σου και πηγαίνεις σε όποιο μέρος θέλεις και κάθεσαι όσο θέλεις. Δε χρειάζεται να κάνεις κρατήσεις σε δωμάτια, να δεις τι ώρα φεύγει το καράβι, να νοικιάσεις αυτοκίνητο», λέει ο Βασίλης Χρήστου, ιδιοκτήτης εταιρείας ενοικίασης σκαφών.

Για κάποιους, οι διακοπές σε πολυτελές σκάφος είναι ένα άπιαστο όνειρο, ενώ άλλοι πιστεύουν ότι αξίζει και συμφέρει να βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη.

Τα κόστη

Η ενοικίαση ενός ιστιοφόρου σκάφους για μια τετραμελή οικογένεια με 2 καμπίνες, για μία εβδομάδα υπολογίζεται να κοστίσει περίπου 2.500 με 3.000 ευρώ, συν 1.400 ευρώ οι υπηρεσίες του καπετάνιου και 200 με 250 ευρώ τα καύσιμα.

Το συνολικό κόστος κυμαίνεται από 4.200 έως 4.600 ευρώ.

Εάν επιλέξουν ένα πακέτο διακοπών για 4 ημέρες, το κόστος θα είναι 2.000 ευρώ, μαζί με τον καπετάνιο και τα καύσιμα, ενώ σε περίπτωση που μια παρέα επιθυμεί να νοικιάσει ένα πολυτελές καταμαράν για μονοήμερη εκδρομή, με προορισμούς Τζια και Κύθνο ή Αίγινα και Αγκίστρι, με καπετάνιο, πλήρωμα, άφθονη κατανάλωση ποτών και αναψυκτικών και μπάρμπεκιου στο σκάφος, το κόστος είναι στα 1.900 ευρώ, ενώ σε ένα σκάφος μεσαίας κατηγορίας η τιμή ανέρχεται στα 1.000 ευρώ.

«Μπορεί κάποιος να φύγει από το Λαύριο για Τζια ή για Κύθνο για μονοήμερη εκδρομή αν είναι καλός ο καιρός, με τις ίδιες τιμές».

Σύμφωνα με τους επιχειρηματίες του κλάδου, η φετινή χρονιά είναι ιδιαίτερα ικανοποιητική, καθώς από τον Ιούνιο και μετά η διαθεσιμότητα σκαφών είναι πολύ περιορισμένη. Τα περισσότερα είναι νοικιασμένα για εβδομάδες, ενώ ήδη υπάρχουν προκρατήσεις μέχρι και τον Οκτώβριο.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 31/07/2022